Acasa Stiinta-ITIT Tarife mai mici la portare

Tarife mai mici la portare

scris de Ziua Veche
2 afisari

Tariful maxim care va putea fi perceput de catre furnizorul donor de la furnizorul acceptor este de 7,8 euro pentru fiecare numar portat din categoria numerelor geografice, a numerelor independente de locatie si a numerelor nongeografice (altele decat cele pentru servicii de telefonie mobila), comparativ cu 13 euro, cat este valoarea maxima in prezent, potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii (ANCOM).


Practic aceste sume sunt percepute intre operatorii de telefonie. De asemenea, decizia stabileste un nivel maxim de 5,6 euro pentru fiecare numar portat, din categoria numerelor nongeografice pentru servicii de telefonie mobila, fata de 11 euro in prezent. Decizia va intra in vigoare in termen de15 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial. Pana acum au fost portate 255.815 de numere, 65% (165.956) dintre acestea fiind numere de telefonie mobila, in timp ce in segmentul telefoniei fixe s-au portat 89.859 de numere. Potrivit datelor ANCOM, operatorii din Slovacia practica cele mai mari tarife intre operatori – 49,79 euro pentru portarea numerelor de telefonie fixa si 33,19 euro pentru portarea numerelor de telefonie mobila. La polul opus, cele mai mici tarife practicate intre operatori se inregistreaza in Marea Britanie – 0,53 euro pentru portarea numerelor de telefonie fixa si 0,91 in Turcia pentru portarea numerelor de telefonie mobila. In Romania, pana in prezent au fost portate 255.815 de numere, 65% (165.956) dintre acestea fiind numere de telefonie mobila, in timp ce in segmentul telefoniei fixe s-au portat 89.859 de numere.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult