Acasa Stiinta-ITIT Teheranul a tăiat accesul la serviciile email

Teheranul a tăiat accesul la serviciile email

scris de M.A.
7 afisari

Peste 30 de milioane de persoane în Iran au pierdut accesul la serviciile de email străine ca Gmail, Yahoo mail şi Hotmail, a relatat o agenţie de presă iraniană.

Iran - internetAgenţia semioficială Mehr a afirmat că autorităţile din compania naţională de telecomunicaţii au refuzat sa comenteze această întrerupere ce a început joi, declarând că nu are nicio legătură cu ele, transmite Moldpres. Iranul a restricţionat ocazional internetul după tulburările ce au urmat alegerilor din 2009 şi a blocat site-uri, inclusiv Facebook, Twitter, Vocea Americii şi serviciul BBC în persană.

Agenţia de presă Mehr a indicat că restricţiile nu afectează doar serviciile de mesagerie. „A trecut deja un timp de când utilizatorii de Internet au dificultăţi în accesarea site-urilor interne sau de actualitate, sau a motoarelor de căutare străine şi a serviciilor de mesagerie”, a precizat agenţia pe site-ul său. Printre aceste dificultăţi, Mehr citează „o viteză lentă, pene şi blocaje” ale site-urilor de Internet.

Un deputat conservator, Ahmad Tavakoli, a acuzat un nou sistem de filtrare. „Noua măsură de filtrare şi întreruperea accesului la servicii fără vreo informaţie prealabilă (…) va provoca furia populaţiei educate”, a declarat el pentru Mehr. „Astfel de filtrări vor costa scump regimul”, a adăugat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult