Acasa Stiinta-ITIT Tentative de fraudă promovate pe YouTube

Tentative de fraudă promovate pe YouTube

scris de Misu Andrei
419 Afisari

Directoratul Național de Securitate Cibernetică atrage atenția asupra unor conturi și videoclipuri sponsorizate care promovează tentative de fraudă pe YouTube.

Infractorii cibernetici creează conturi de Google pe care plasează informații și elemente vizuale care au ca obiect inducerea în eroare a utilizatorului. Un astfel de cont promovează o reclamă falsă care ar oferi oportunități de îmbogățire rapidă prin investiții, care ar fi susținute de compania Transgaz și de Guvernul României.

Clipul împrumută și logo-ul B1 TV pentru un grad sporit de încredere oferit audienței.

Aceste clipuri create încearcă să convingă utilizatorii să acceseze un site de phishing și să introducă date personale, date de autentificare sau financiare. Autoritatea pentru Securitate Cibernetică îi sfătuiește pe utilizatori să nu acceseze astfel de link-uri și să raporteze tentative de fraudă la rețeaua socială respectivă și la adresa de email alerts@dnsc.ro ori la numărul de telefon 1911.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS