Acasa Stiinta-ITIT TikTok a devansat Facebook și a devenit cea mai descărcată aplicație mobilă din lume

TikTok a devansat Facebook și a devenit cea mai descărcată aplicație mobilă din lume

scris de Misu Andrei
267 Afisari

TikTok a devenit cea mai descărcată aplicaţie mobilă din lume în 2020, devansând Facebook şi aplicaţiile sale de mesagerie, semn că pandemia de coronavirus a extins popularitatea platformei de clipuri dincolo de publicul său iniţial, adolescenţii, informează AFP miercuri.

Potrivit firmei de specialitate App Annie, aplicaţia deţinută de grupul chinez ByteDance s-a impus în topul descărcărilor anul trecut, urmată de Facebook şi de celelalte aplicaţii aflate sub umbrela firmei, Whatsapp, Instagram şi Messenger. În urma acestora vin Snapchat şi Telegram.

TikTok s-a confruntat cu o perioadă dificilă la sfârşitul anului 2019, când fostul preşedinte american Donald Trump a încercat să o interzică prin decrete, care acuzau aplicaţia că este folosită pentru a spiona americanii în numele Beijingului.

Acest lucru nu i-a afectat însă popularitatea, care a explodat pe fondul restricţiilor sanitare şi al lockdown-urilor, conform Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult