Acasa Stiinta-ITIT Toshiba Libretto W100, notebook sau tablet PC?

Toshiba Libretto W100, notebook sau tablet PC?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Toshiba a lansat pe piata un notebook dual-screen, pe numele sau Libretto W100, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la aparitia primului sau laptop mass-market, Toshiba T1100. Dispozitivul de buzunar, cu dimensiuni de 202 mm x 123 mm x 30,7 mm, va fi disponibil in Europa, Africa si Orientul Mijlociu, din a doua jumatate a anului 2010.

Produsul, care nu este de fapt nici tablet PC, nici notebook, se poate dovedi a fi totusi un gadget util, trecut de faza de concept (desi arata ca un prototip): poate fi tinut vertical, asemenea unei carti, pentru o parcurgere facila a documentelor, sau poate fi folosit orizontal, pe post de laptop, ecranul de jos permitand afisarea unei tastaturi virtuale. Ecranele multi-touch pot fi deci folosite impreuna, pentru afisarea aceluiasi continut, sau pot fi utilizate independent, permitand vizualizarea simultana a mailurilor, documentelor sau paginilor web.

 

La interior, Libretto ascunde un procesor 1.2 GHz Pentium U5400, 2GB DDR3 RAM, 62GB SSD, un port USB si un slot pentru carduri microSD. Ceea ce reprezinta o configuratie medie pentru un dispozitiv ultraportabil. Toshiba ar mai fi putut lucra putin si la autonomia bateriei, care este de 2 ore in cazul unei baterii standard, respectiv de 4 hours, daca se ataseaza o baterie high-capacity.

Desi un pret oficial nu a fost inca facut public, totusi zvonurile vorbesc despre faptul ca Libretto nu va putea fi luat acasa pentru mai putin de 1.000$.

In final, ramane de intuit segmentul caruia se adreseaza, mai ales daca luam in considerare afirmatia Toshiba, conform careia Libretto va fi produs intr-un numar limitat.

Detalii pe www.playtech.ro

0 comentariu

un crestin 05-10-2010 - 06:01

Iată ce spunea părintele cuanticii, fizicianul german Max Planck, în cuvântarea rostită la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru fizică (1918):

“Ca un om care şi-a dedicat întreaga viaţă ştiinţei exacte – studiului materiei – vă pot spune, ca rezultat al cercetărilor mele în legătura cu atomii, doar atât: nu există materie ca atare. Tot ceea ce numim ‘materie’ îşi are originea şi există doar în virtutea unei forţe care face să vibreze particulele unui atom şi care menţine integritatea acestui minuscul sistem solar al atomului. Suntem obligati să presupunem că în spatele acestei forţe există minte conştientă şi inteligentă. Aceasta minte este matricea întregii creaţii.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult