Acasa Stiinta-ITIT Totul despre noile iPad Air 2, iPad mini 3 și iMac

Totul despre noile iPad Air 2, iPad mini 3 și iMac

scris de C.S.
0 afisari

Apple a lansat noile generații iPad Air 2, iPad mini 3 şi două noi modele de iMac-uri. Cele două tablete sunt cu 18% mai subţiri și au o grosime de 6,1 milimetri.

Totul despre noile iPad Air 2, iPad mini 3 și iMac.

Totul despre noile iPad Air 2, iPad mini 3 și iMac.

În plus, iPad Air 2 are încorporat în premieră un senzor Touch ID, compatibil cu sistemul de plăţi Apple Pay, prezentat luna trecută.

Disponibile în variante gri, argintii şi aurii, iPad Air 2 poate fi achiziționat la prețuri cuprinse între 499 de dolari şi 829 de dolari. Cel mai ieftin iPad mini 3 costă 399 de dolari, iar cel mai scump, 729 de dolari. 

Ambele modele sunt disponibile pentru precomenzi începând de vineri. De asemenea, Apple a scăzut preţurile modelelor iPad mini 2 şi iPad Air, versiunile anterioare ale noilor produse.

Tot astăzi, Apple a lansat noile modele iMac. Versiunea iMac Retina 5K are o diagonală de 27 de inci şi un microprocesor quad-core Intel i5, de 3,5 GHz, cu 8 GB de RAM şi capacitate de stocare de 1 TB.

Inovaţia semnificativă este reprezentată de display-ul cu o rezoluţie de şapte ori mai ridicată decât cea oferită de televiziunea high definition. Cu toate că rezoluţia noii versiuni, 5.120×2.880 de pixeli, este superioară celei ale unui iMac obişnuit (2.560×1.440 pixeli), consumul de energie este redus cu 30%, potrivit Apple.

Noul iMac de 27 de inci costă 2.499 de dolari, în timp ce versiunea Mac mini are un preţ de pornire de 499 de dolari.

În al treilea trimestru fiscal, vânzările de iPad-uri au scăzut cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 13,3 milioane de unităţi, veniturile diviziei de tablete coborând cu 8%, la 5,89 de miliarde de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult