Acasa Stiinta-ITIT Transsexualii de pe Facebook

Transsexualii de pe Facebook

scris de L.M.
2 afisari

Abonaţii anglofoni Facebook nu se vor mai limita doar la „bărbat” sau „femeie” pentru a informa despre sexul lor, a anunţat joi reţeaua socială online care a adăugat noi opţiuni ca „transsexual” sau chiar „intersexual”.

În afară de gen, abonaţii au de asemenea posibilitatea de a-şi alege pronumele personal pentru a fi interpelaţi în postări.
„Chiar dacă pentru mulţi aceste modificări nu contează prea mult, pentru cei care au suferit este ceva important”, scrie Facebook într-un post pe pagina sa Diversity, care afişează o imagine a drapelului curcubeu al comunităţii gay şi transsexuali în campusul grupului din Silicon Valley, notează AFP.

„Noi vedem aceste evoluţii ca o modalitate suplimentară de a face din Facebook un loc unde oamenii îşi pot exprima în mod liber identitatea”, adaugă reţeaua socială.
Facebook afirmă că a colaborat cu asociaţii de apărare a drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor pentru a crea aceste noi opţiuni ce pot fi găsite în categoria „altele”.

Pentru moment, opţiunile sunt disponibile numai pentru utilizatorii care folosesc reţeaua în engleza americană, dar Facebook intenţionează să le extindă la alte regiuni în viitor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult