Acasa Stiinta-ITIT Ucraina: Mişcările de protest, transmise în direct pe internet

Ucraina: Mişcările de protest, transmise în direct pe internet

scris de C.S.
145 Afisari

Mişcările de protest din Ucraina sunt transmise în direct pe internet, revolta fiind filmată cu telefoane mobile inteligente. Posturile de televiziune ucrainiene difuzate exclusiv pe internet s-au înmulţit de la începutul manifestaţiilor.

Revolta din Ucraina este transmisă în direct, pe internet.

Toate aceste posturi de televiziune transmit în special imagini de la manifestaţii, cum a procedat în 2004 postul de opoziţie Kanal 5, primul care a transmis imagini de la „revoluţia portocalie”, în urma căreia au ajuns la putere prooccidentalii.

Chiar dacă imaginea este uneori neclară, se poate vedea cum „zboară” coctail-urile Molotov asupra clădirilor oficiale, sau cum intervin forţele de ordine împotriva manifestanţilor.

Conţinutul programelor transmise de aceste posturi de televiziune online a urmat evoluţiile din Ucraina. Dacă în urmă cu două luni puteau fi văzute imagini cu mulţimea adunată în Piaţa Independenţei într-o atmosferă paşnică, programele sunt acum difuzate într-un ritm alert şi prezintă imagini de la intervenţia forţelor speciale ucraiene împotriva baricadelor ridicate de protestatari sau de la preluarea controlului asupra instituţiilor oficiale, ministerelor de la Kiev şi administraţiilor regionale din alte oraşe.

Difuzarea imaginilor a reprezentat un avantaj important pentru mişcarea de protest, care a devenit astfel cunoscută în afara ţării şi, în acelaşi timp, a contribuit la răspândirea informaţiilor privind evoluţiile de la Kiev în interiorul Ucrainei.

Pe teren, fiecare manifestant care a lansat un coctail Molotov sau a căzut la pământ sub loviturile poliţiştilor, este filmat cu telefonul mobil de către numeroşi alţi protestatari.

Potrivit unui studiu publicat în cursul acestei săptămâni de compania TNS Ucraina, 83,7% dintre persoanele intervievate au afirmat că se informează în legăturile cu manifestaţiile din Ucraina de pe Internet, mai mult decât la televizor, posturile de radio sau persoanele apropiate.

Autorităţile ucrainene au luat în serios noile transmisii live, astfel că, una dintre legile privind manifestaţiile adoptate recent prevedea pedepse pentru defăimărea pe Internet. În final, legile au fost abrogate marţi de Parlamentul de la Kiev.

2 comentarii

Tache 30-01-2014 - 11:07

Comicul francez Dieudonné Mbala Mbala, acuzat de antisemitism, este cercetat pentru frauda si pentru incercarea frauduloasa de a se declara falimentar. Autoritatile franceza au interzis noul sau spectacol, Zidul, pe motiv de antisemitism. Autoritatile franceze au facut perchezitii la proprietatile si birourile sale.

http://www.expatica.com/fr/news/french-news/france-intensifies-crackdown-on-controversial-comic-dieudonne_283791.html

UnUL 30-01-2014 - 11:35

ȘI foarte bine au făcut, orice extremism este periculos.
Dieudonné M’bala M’bala, dit Dieudonné, est un humoriste, acteur et militant politique français né le 11 février 1966 à Fontenay-aux-Roses.
Il se fait d’abord connaître dans les années 1990 grâce au duo Élie et Dieudonné qu’il forme avec Élie Semoun. Il se lance ensuite en solo, monte une quinzaine de spectacles et participe à plusieurs longs métrages.
Parallèlement à sa carrière d’artiste, Dieudonné s’engage en politique à partir de la fin des années 1990. D’abord engagé à gauche, son image publique se modifie à compter du début des années 2000 : plusieurs de ses déclarations lui valent des premières accusations de racisme anti-blanc puis d’antisémitisme et déclenchent de vives polémiques, qui vont croissant dans les années suivantes. Progressivement marginalisé au sein des milieux du spectacle, il se rapproche du Front national qu’il avait auparavant combattu et multiplie les provocations publiques, allant jusqu’à inviter sur scène et donner la parole au négationniste Robert Faurisson à un de ses spectacles. Il connaît de nombreux procès et une dizaine de condamnations, notamment pour diffamation et incitation à la haine raciale.
Dieudonné est dans les années 2010 considéré par l’essentiel des médias, des politologues et de la classe politique française comme un militant antisémite, représentatif du nouvel antisémitisme. Dieudonné lui-même se présente comme « antisioniste » et « antisystème ». Malgré les polémiques qui l’entourent, il continue d’être soutenu par un public hétéroclite important.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS