Acasa Stiinta-ITIT Ultima înşelătorie pe Facebook: butonul “dislike”

Ultima înşelătorie pe Facebook: butonul “dislike”

scris de L.M.
17 afisari

Atenţie maximă dacă primiţi vreo invitaţie să activaţi butonul Dislike pe Facebook, este o înşelătorie care vă va afectat contul  de Facebook dar şi pe cel al prietenilor.

Facebook dislike

O nouă înşelătorie se răspândeşte cu rapiditate pe Facebook: anunţul butonului Dislike, care ar oferi posibilitatea utilizatorului de a-şi exprima dezaprobarea faţă de un link, o fotografie sau un status, anunţă money.ro.
Nu se ştie cum, dar cei care au creat numitul buton Dislike au înlocuit opţiunea standard „Share” cu „Enable Dislike Button”.
În ciuda eforturilor Facebook de a bloca acest tip de spam, înşelătoria continuă să păcălească tot mai mulţi utilizatori de Facebook.
Utilizatorii pot cădea uşor în capcană din cauza aparentei veridicităţi a linkului fals, pentru că apare în locul opţiunii standard „Share”.
Utilizatorii care fac click pe falsul link activează un cod JavaScript, de tip mallware, dar şi acţionează automat opţiunea de Share către toţi prietenii din listă.

1 comentariu

Macro 17-05-2011 - 16:07

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult