Acasa Stiinta-ITIT UPDATE: Google România anunţă că nu a fost atacat. A fost o problemă cu domeniul

UPDATE: Google România anunţă că nu a fost atacat. A fost o problemă cu domeniul

scris de Laurentiu Banches
19 afisari

Directorul de comunicare de la Google România, Gabriela Chiorean, a anunţat că site-ul google.ro nu a fost atacat, dar a fost o problemă cu gestionarea numelor de domenii din ţară.

Gabriela Chiorean a precizat pentru Agerpres, că „Cei care au încercat să acceseze în această dimineaţă google.ro au fost redirecţionaţi către alte domenii. Practic, serviciul nu a fost atacat sau hackuit.” Astfel, din spusele celor de la Google România „Nu este vorba despre o vulnerabilitate a Google pe care ar fi urmat să o rezolvăm. Pentru o perioadă scurtă de timp, unii utilizatori care vizitează google.ro şi câteva alte adrese de web au fost redirecţionaţi către un alt site web. Suntem în contact cu organizaţia responsabilă cu gestionarea numelor de domenii din România”.

…..

Mai mulţi utilizatori ai motorului de căutare Google în limba română au primit în jurul orei 7 un mesaj al unui autodeclarat hacker algerian „MCA-CRB”.

Mesajul hackerului algerian MCA-CRB

Mesajul algerianului a putut fi viziualizat doar până la ora 8, la scurt timp după însă site-ul fiind în continuare nefuncţională pentru încă o perioadă de timp pentru a parte dintre utilizatori. Potrivit Radio România Actualităţi, despre hackerul MCA-CRB se scria încă din 2011 că ar fi reuşit „să spargă” peste 1100 de siteuri guvernamentale din China, Indonezia, SUA, Franţa şi din alte state.

Atacul hackerului alegerian nu a afectat deloc pagina pentru mobil a google.ro sau pagina internaţională google.com. Luni, 26 noiembrie, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, avertizase asupra liberalizării accesului anonim la informaţie,, menţionând că site-ul hackerilor de la Anonymous poate  aduce pericole foarte mari la adresa securităţii.

3 comentarii

Zenovia-Zamfira 29-11-2012 - 00:57

da, am verificat

briel 29-11-2012 - 21:15

ha ha !
„…serviciul nu a fost atacat sau hackuit.”

Nu l-a hacuit nimeni, stati linistiti, in continuare avem o singura bucata. Uitati-va la ea cu drag.

ValVerde 29-11-2012 - 21:23

Offf…ce sperietura…mi-a venit inima la loc !
Daca n-a fost hackuit, n-a fost hackuit, bine ca nu e vulnerabilizat de accesarea redirectionata.

Ti se limba plimba’n gura !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult