Acasa Stiinta-ITIT Un milliard de utilizatori ai Yahoo, victime ale unui atac cibernetic

Un milliard de utilizatori ai Yahoo, victime ale unui atac cibernetic

scris de D.P.
5 afisari

Grupul de internet Yahoo a recunoscut miercuri că a fost victima unui atac cibernetic în 2013 care a afectat peste un miliard dintre utilizatorii săi și care se adaugă unei piratări precedente a 500 de milioane dintre conturile sale, relatează AFP.

Yahoo: Zeci de mii de cazuri de infecții cu malware. Romȃnia ȋntre cele mai afectate state

Yahoo: Zeci de mii de cazuri de infecții cu malware. Romȃnia ȋntre cele mai afectate state

Yahoo crede că o terță parte neautorizată a furat, în august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori”, anunță grupul într-un comunicat, indicând că nu este în măsură să identifice pentru moment autorii acestui atac masiv.

Numele, numerele de telefon sau datele de naștere ale clienților Yahoo au putut fi sustrase de pirații informatici, dar grupul susține că informațiile privind cardurile de credit sau conturile lor bancare nu au fost interceptate.

„Datele privind cardurile de plată și informațiile privind conturile bancare nu sunt stocate în sistemul piratat”, potrivit Yahoo, care dă asigurări că „lucrează îndeaproape” cu autoritățile pentru a-i identifica pe hackeri.

Potrivit grupului, care se confruntă cu mari dificultăți financiare, acest nou incident este „probabil” unul diferit de amplul atac cibernetic făcut public la sfârșitul lui septembrie, dar care data din 2014 și care a afectat conturile a 500 de milioane de utilizatori.

Yahoo a lăsat atunci să se înțeleagă că un grup de hackeri care avea legături cu un stat a fost în spatele atacului și a precizat că anchetează asupra cookie-urilor pe care aceștia le-ar fi creat pentru a dobândi acces ilegal la conturile utilizatorilor.

Acest nou incident intervine în cel mai prost moment pentru Yahoo, care a încheiat la sfârșitul lui iulie un acord pentru a ceda gigantului telecomunicațiilor, Verizon, pentru 4,8 miliarde de dolari, servicii sale cheie, precum Yahoo Mail și Yahoo News.

După ce atacul informatic din 2014 a fost făcut public, Verizon s-a declarat gata să finalizeze tranzacția la sfârșitul lui octombrie, dar a avertizat că nu va face acest lucru „cu ochii închiși”.

Contactat miercuri de AFP, gigantul telecomunicațiilor a dat asigurări că va aștepta „evaluarea impactului acestui nou episod pentru a ajunge la concluzii finale”.

„Vom evalua situația în timp ce Yahoo își continuă investigațiile”, a anunțat grupul într-un e-mail.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult