Acasa Stiinta-ITIT Un nou virus malware amenință dispozitivele USB

Un nou virus malware amenință dispozitivele USB

scris de A.A.
1 afisari

Un nou virus poate afecta dispozitivele USB, avertizează Engadget. Malware-ul creat de o echipă de experți în securitate americani este invizibil pentru soluțiile de securitate existente pe piață.

Nou malware amenință dispozitivele USB.

Nou malware amenință dispozitivele USB.

Astfel, orice dispozitiv care dispune de o mufă USB poate fi infectat, urmând să infecteze la rândul său alte computere sau gadgeturi cu care intră ulterior în contact. Virusul, care se poate transmite și printr-o banală tastatură și nu poate fi îndepărtat prin simpla formatare a HDD-ului.

Implicațiile sunt majore. Malware-ul poate prelua controlul PC-ului în totalitate sau poate fura setările DNS pentru browser, iar dacă este instalat pe un dispozitiv mobil, poate asculta toate conversațiile și le poate trimite, prin Internet, la un hacker.

Din fericire, Karsten Nohk și Jakob Lell, creatorii virusului, au creat noul malware-ul doar în scop științific, pentru a demonstra riscurile enorme la care se expun zi de zi utilizatorii obișnuiți ai gadgeturilor de ultimă generație. Sfatul lor este să nu folosim niciodata dispozitive despre care nu știm cu siguranță că nu au fost infectate sau că nu au fost conectate la alte PC-uri, la rândul lor potențial purtătoare de malware.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult