Acasa Stiinta-ITIT Vaio Seria EA – dincolo de simfonia culorilor

Vaio Seria EA – dincolo de simfonia culorilor

scris de Ziua Veche
2 afisari

Dacă un desktop nu deranjează câtuşi de puţin privirea dacă este găzduit de cutie clasică albă, bej, gri sau neagră, laptopul, ca de altfel orice tehnologie mobilă, spune ceva despre utilizator şi contribuie la imaginea personală a acestuia, motiv pentru care designul contează într-o proporţie însemnată.

Laptopul Sony Vaio VPC-EA1S1E/B, cu un ecran de 14 inci, face parte din seria EA, cea mai colorată serie produsă vreodată de Vaio, cu modelele disponibile în cinci culori: negru, alb, roz, bleu, verde. Tastatura este de tip chiclet, cu taste bine spaţiate şi feedback foarte bun, iar palmrest-ul este solid şi plăcut la atingere. Trackpad-ul se remarcă prin precizie, ceea ce împiedică o “fugă” pe ecran în cautarea cursorului.

 

Din punct de vedere al performanţelor, Vaio EA nu se mişca deloc rau, deşi este foarte clar, dintr-o lectura sumară a specificaţiilor, că este un laptop din zona entry-level. Dar un entry-level foarte actual, având un procesor Intel Core i3-330M, care este mezinul generatiei Arrandale. Placa video ATI HD5145 este şi ea un entry-level, cu 512 MB memorie video DDR3. Memoria sistemului este de 4 GB de RAM DDR3. GPU-ul este capabil să redea efecte DirectX 10.1, dar sistemul nu este tocmai un laptop pentru gameri, fiind mai degrabă potrivit pentru multimedia de tipul filmelor HD, pe care le rulează fără absolut nicio problemă.

În ceea ce priveşte noile apariţii, săptămâna aceasta Sony a lansat în Romania colecţia de vară a notebook-urilor VAIO, care constă în nu mai puţin de şapte serii noi, concepute pentru utilizatorii care îşi doresc un PC modern, urban, cu performanţe de top. De departe, vedeta evenimentului a fost modelul unic VAIO P, un notebook ce poate fi folosit chiar şi în mişcare, în timpul mersului sau pe bicicletă, integrând funcţii GPS şi accelerometru.

Pe de alta parte, Sony şi-a îndreptat privirea spre chipul AMD Athlon II X2, integrat în laptopurile Vaio din seria E, lucru pe care nu l-a mai facut din 2005. De altfel, în ultima perioadă, producătorii de notebook-uri (HP, Toshiba, Dell, Lenovo) au început să includă în configuraţia dispozitivelor mobile tot mai des procesoare AMD.

Detalii pe http://www.playtech.ro/

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult