Acasa Stiinta-ITIT Virusul Flame a fost creat de SUA şi Israel pentru a spiona programul nuclear al Iranului

Virusul Flame a fost creat de SUA şi Israel pentru a spiona programul nuclear al Iranului

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Cele două state care s-au aflat şi în spatele virusului informatic Stuxnet au anunţat că au creat virusul Flame pentru a urmări în secret reţelele informatice din Iran.

Flame a fost creat de SUA si Israle pentru a incetini programul nuclear iranian (foto:securelist.com)

Israelul şi SUA au proiectat atacul cibernetic Flame în speranţa că vor putea controla calculatoarele funcţionarilor iranieni, trimiţând un flux constant de informaţii utilizate în campania de război cibernetic aflat în desfăşurare. Potirvit washingtonpost, acest malware a monitorizat reţelele computerelor iraniene, trimiţând înapoi un curs stabil de informaţii pentru a pregăti o campanie de război cibernetic.

În realizarea acestui software puternic au fost implicate Agenţia Naţională de securitate, CIA şi armata Israelului şi a inclus folosirea software-ului distructiv folosit în trecut de virusul Stuxnet. Oficialii americani au anunţat că Stuxnet şi Flame au fost doar începutul, campania urmând să se extindă pentru a opri programul nuclear iranian.

Săptămâna trecută, când s-au descoperit similarităţi între “ADN”-ul virusului cu cele ale Stuxnet, au existat speculaţii că SUA şi Israelul s-ar afla în spatele acestuia, zvonuri pe care oficialii celor două state au refuzat atunci să le comenteze. Complexitatea şi funcţionalităţile acestui malware le-a depăşit cu mult pe cele ale ameninţărilor informatice cunoscute până în prezent. Flame a fost descoperit de experţii Kaspersky Lab în timpul unei investigaţii iniţiate la cererea Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), un organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva.

14 comentarii

ANCUTA 21-06-2012 - 22:24

DUMNEZEU SA NE AJUTE

Timotei 22-06-2012 - 02:58

da bun bine spus

Timotei 22-06-2012 - 03:00

hopa zdropa penelopa eu am postarit la ancuta si mia sa-rit comentu trebe ca este mana de moredador cam rautacios

ANCUTA 21-06-2012 - 22:25

SANDULE,
LASA-NE!!!!!!!!!!!
Andreea ce mai faci?

geek-a-contra 21-06-2012 - 22:26

mey baiete, mai termin-o cu amenintarile si basmele astea de copil persecutat ca devii plictisitor si penibil. daca aveai ceva de aratat o faceai pina acum dar realitatea este ca numai gura este de tine. gura si multa imaginatie… nu te mai umfla in pene cu chestii la care nu ai acces mai mult decit citesti prin ziare. in ce priveste flame, hmmm.. nu-i deloc, dar deloc, rau da’ cel mai bun virus este ala nedescoperit ori flacaruia asta a fost deja gasita si stinsa…..

tomi 21-06-2012 - 22:48

Nu zi HOP pina nu sari gardul,nu te combat,dar nici nu sint de partea ta,ai tendinte clare de dascal binevoitor dar inca nu mi-e clar cit venin zace in inima ta.In acest moment conform principiilor mele nu te atac si nu combat zisele tale,desi nu sint prea simpatice.Incearca sa fi un pic mai modest si considera ca mai sint bipezi poate mai inteligenti ca tine si poate nu esti singurul ginditor al umanitatii.
tomi

geek-a-contra 21-06-2012 - 23:01

nu sint dascal, nu sint binevoitor si nici venin n-am. la inima sau in alta parte. te-am acuzat, ce-i drept pe un ton retinut, de mitomanie. atit

tomi 21-06-2012 - 23:11

Tot dreptul tau iti apartine.Dar asta nu inseamna ca voi urma povetele tale,si nici in a lua in consideratie condamnarile si etichetatile nefondate ce le declari.

tomi 22-06-2012 - 02:12

Trupa de pitici veseli,urbos,ciu ciu,digital cucurigu,salut,acum cred ca va dati seama ca vedem toate porcariile din compiuterele voastre nenorocite care la noi erau aruncate la gunoi in urma cu 10 ani. Imi pare rau ca nu pot sa transmit perversitatea inregistrarilor voastre din motive de securitate. Cred ca nu va mai faceti iluzii in privinta ascunderii identitatilor voastre,iar asta se va lamurii definitiv in luna august.
cu respecte tomi

tomi 21-06-2012 - 23:05

Huhule vad ca te-ai bilbiit de devenisi brusc huhu ciu din ciu ciu nebunu.Cu tricurile tale ieftine si eforturile tale ce depasesc limita redusa de masterie cenusie de ce dispui nu ne este greu sa stim cine esti.Vad ca baietii de la redactie te-au taiat si sincer ma mir ca te mai lasa sa faci spume pe aici chiar daca iti scri invers numele ca si in ivrit.
Mister psihologule,cite clase ai facut hai fi sincer macar odata si zii baiete, ceea ce este clar= ca numeri anii de scoala cu o singura cifra. Dar un pic de talent ai,joci tare pe trei voci,insa cu toate ca vrei sa ne duci de nas inca nu ai reusit sa emiti in paralel niciodata.Daca ai un gram de minte ai inteles ce am avut de zis mister ” ciurbosgital ” .
cu respect si admiratie tomi

digital 21-06-2012 - 23:20

iar ai evadat mă nebun-securist?!

tomi 21-06-2012 - 23:26

Daca ai un gram de minte ai inteles ce am avut de zis mister ” ciurbosgital ” ………………………….
cu respect si admiratie tomi

digital 21-06-2012 - 23:31

am văzut că vorbești singur!
altceva?!ți-ai călcat trocariciu de laptop cu mașina?!
ți-ai bușit-o?!
ce dreq de prosteli ai mai făcut,redusache?!

tomi 22-06-2012 - 02:11

Daca ai un gram de minte ai inteles ce am avut de zis mister ” ciurbosgital ” ………………………….
cu respect si admiratie tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult