Acasa Stiinta-ITIT Vot final: Parlamentul European trânteşte ACTA

Vot final: Parlamentul European trânteşte ACTA

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Parlamentul european (PE) a respins prin vot, miercuri, 4 iulie, la Strasbourg, Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA).

Vot PE: ACTA a fost respins definitiv in UE

La şedinţa de la Strasbourg, PE a adoptat raportul elaborat de europarlamentarul britanic David Martin de respingere a tratatului ACTA. Conform Agerpres, prin acest vot din PE, ACTA nu poate intra în vigoarea în Uniunea Europeană (UE) în forma sa actuală, însă dacă şase ţări din afara UE vor ratifica acordul, acesta va inra în vigoare în acele state.

Tratatul ACTA a fost semnat iniţial de SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Elveţia şi de toate statele din UE, cu excepţia Ciprului, Estoniei, Slovaciei, Germaniei şi Olandei. Dacă la Strasbourg, PE ar fi votat miercuri în favoarea ACTA, atunci Ciprul, Estonia, Slovacia, Germania şi Olanda ar fi trebuit să semneze acordul şi toate statele membre UE să îl ratifice.

2 comentarii

urbos 04-07-2012 - 15:50

Vesti bune. Crapa prostu de Damian.

digital 04-07-2012 - 16:04

să crape toți idioții care vor să fie controlați în viața publică și particulară de serviciile asesrvite statului!
poate lumea se va deștepta și nu toți vor fi bătuți în cap,plecândus-e ca niște milogi,la comanda celor care fac jocurile politice și economice în țară și în lume!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult