Acasa Stiinta-ITIT Western Digital va prelua SanDisk

Western Digital va prelua SanDisk

scris de Șt. C
16 afisari

Producătorul american de hard disk-uri Western Digital a anunțat miercuri preluarea producătorului de chipuri de memorie SanDisk pentru aproximativ 19 miliarde de dolari, ultima etapă în procesul de consolidare a industriei producătoare de chipuri, transmite Reuters.

Western DigitalAcționarii SanDisk vor primi 85,10 dolari pentru fiecare acțiune pe care o dețin plus 0,00176 acțiuni ordinare Western Digital. Oferta mixtă (numerar și acțiuni) lansată de Western Digital evaluează SanDisk la 86,50 dolari pe acțiune, sau aproximativ 19 miliarde de dolari pentru întreaga companie, ceea ce reprezintă o primă de 15% comparativ cu prețul de 75,19 dolari înregistrat marți seară de acțiunile SanDisk. Tranzacția a fost aprobată de consiliile de administrație ale ambelor companii.

Cererea pentru chipuri de memorie ieftine și noi dispozitive conectate la Internet, precum și dorința companiilor din sectorul tehnologic de a-și consolida furnizorii, au dus în acest an la un număr record de tranzacții în sectorul semiconductorilor. SanDisk este unul din cei mai mari producători de chipuri de memorie flash de tip Nand, care stochează date în dispozitive mobile și care încep să fie utilizate din ce în ce mai des în calculatoare. Această tehnologie utilizează mai puțină energie și oferă un acces mai rapid la informație decât hard disk-urile.

Western Digital încearcă să intre pe piața memoriilor flash în condițiile în care piața de hard disk-uri este în scădere. Western Digital controla în 2014 o cotă de 44% din piața de hard disk-uri, piață care, potrivit firmei de cercetare de piață IDC Corp, a scăzut la 32,9 miliarde de dolari. În schimb, IDC estimează că piața chipurilor de memorie flash de tip Nand, în cadrul căreia SanDisk împreună cu partenerul Toshiba Corp. formează cel mai mare producător, a crescut anul trecut până la 28,9 miliarde de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult