Acasa Stiinta-ITIT Windows 8 – un eşec ? De ce a demisionat vicepreşedintele Microsoft, Steven Sinofsky

Windows 8 – un eşec ? De ce a demisionat vicepreşedintele Microsoft, Steven Sinofsky

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Vicepreşedintele Microsoft, Steven Sinofsky, şi-a anunţat retragerea din post din motive personale, decizia sa intervenind la scurt timp după lansarea noului sistem de operare Windows 8.

Windows 8 – un eşec? De ce a demisionat vicepreşedintele Microsoft, Steven Sinofsky

Şeful diviziei Windows, Steven Sinofsky o figură controversată despre care se spune că ar fi fost în dispută cu ceilalţi top-manageri ai companiei, inclusiv cu directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer a spus că „După 23 de ani de muncă la produsele Microsoft, am decis să părăsesc compania pentru a căuta noi oportunităţi,în baza experienţei mele”. În comunicatul companiei se menţionează Sinofsky neaga zvonurile unor neînţelegeri, precizând că hotărărea a fost benevolă.

În legătură cu demisia lui Sinofsky, directorul executiv al Microsoft a spus că schimbările din conducere sunt legate de intenţia corporaţiei de a realiza o mai bună integrare a grupurilor Microsoft pentru a scurta ciclul de dezvoltare de noi produse. După plecarea lui Sinofsky, responsabil de software şi hardware pentru Windows va fi vicepreşedintele corporaţiei Julie Larson-Green. Vânzările faimosului sistem de operare cad în responsabilitatea lui Tami Reller, care îşi va păstra şi funcţia de director financiar şi director de marketing în divizia de dezvoltare a Windows.

Potrivit Agerpres, Sinofsky, care -a alăturat companiei în 1989, unul din veteranii Microsoft, era văzut ca succesorul cel mai probabil al directorului executiv Steve Ballmer. Microsoft a început să-şi vândă versiunea finală a Windows 8 la sfârşitul lunii octombrie. Windows 8 este prima platformă software optimizată pentru PC şi tablete. La patru zile de la lansare, Microsoft a vândut circa 4 milioane de aplicaţii Windows 8 pentru „upgrade-ul” vechilor platforme.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult