Acasa Stiinta-ITIT World of Warcraft, jocul preferat al românilor în 2010

World of Warcraft, jocul preferat al românilor în 2010

scris de Ziua Veche
5 afisari

World of WarcraftCall of Duty Black Ops, Assassins Creed Brotherhood, NFS Hot Pursuit sunt principalele jocuri video lansate în această toamnă, cred că sunteţi de acord. Iar CD Media, companie din cadrul căreia face parte şi Best Distribution, mizează pe aceste titluri pe bună dreptate.

 

”Există încă un mare potenţial de creştere al pieţei de jocuri video din România, în condiţiile în care anul trecut s-au vândut 250.000 de jocuri, iar pentru anul acesta estimăm că vânzările vor ajunge la 320.000 de unităţi. Titluri precum Call of Duty- Black Ops, Assassins Creed Brotherhood sau NFS Hoţ Pursuit, recent lansate, vor contribui substanţial la creşterea vanzarilor”, declară Spiros Jamas, Preşedinte al CD Media.

După cum ştiţi, Best Distribution a devenit anul acesta distribuitorul oficial al Ubisoft în România. În 2010 a avut afaceri de 9 milioane de euro (fără TVA), iar pentru 2011 se aşteaptă peste 10 milioane.  

 În România, cel mai bine vândut titlu în primele 9 luni din 2010 este World of Warcraft cu toate produsele sale în peste 20.000 de unităţi vândute, urmat de Starcraft 2 cu peste 10.000 de bucăţi vândute. Cele mai bine vândute titluri în regiune sunt familia de produse World of Warcraft pe primul loc, urmat de Starcraft 2, FIFA 11 şi Call of Duty Black Ops. Voi la ce titlu v-aţi oprit mai mult?

CD Media, estimează pentru anul în curs o cifră de afaceri de 30 milioane de euro şi 45 milioane euro pentru 2011, cumulat pentru Grecia, România, Cipru, Bulgaria şi zonă ex-iugoslava.

În primele 9 luni din 2010, piaţă de jocuri video s-a aflat pe un trend ascendent. În Grecia şi în România vânzările au crescut cu 15%, piaţă înregistrând o creştere de 15 procente în euro.

CD Media deţine o cotă din piaţă de software de entertainment de 50% în Grecia, 75% în România prin Best Distribution şi 90% în Cipru prin Goodtones.

 Bineînţeles, cea mai căutată platformă pentru gaming rămâne PC-ul, care are 60% din piaţă românească, dar oficialii au încredere că şi consolele vor câştiga tot mai mult teren în următorii cinci ani.

Dacă aveţi între 18 şi 25 de ani, înseamnă că este posibil să fiţi chiar un consumator constant de jocuri video. Cam 25% din piaţă reprezintă acest segment de vârstă, iar platformă preferata este PC-ul. Cei peste 25 de ani sunt în general consumatori ocazional (50% din totalul pieţei) şi aleg în special titluri pentru consolă. Mai există şi consumatori ad-hoc (aproximativ 25% din total), care cumpără jocuri doar pentru divertisment ocazional.

Detali pe Playtech.ro

 

0 comentariu

mtaulet 09-10-2010 - 21:24

bun doru, ai supravietuit in fata ghiseurilor politiei, incredibil, cita tenacitate

neacsu 09-10-2010 - 22:20

Nu inteleg care e problema . In tara in care presedinta Camerei Deputatilor , numara voturile din doi in doi , ce te mai mira ? Nene , ai auzit de patul lui Procust ? Fugi de-ti taie piciaotele ca le ai cam lungi .

so_lucky. 10-10-2010 - 12:21

intotdeauna am stiut ca Romania este tara tuturor posibilitatilor … indiferent de posibilitati
daca ati fi in Germania , ca sa scoateti un act de la Evidenta Populatiei dureaza cam 14 zile … totusi , ar trebui sa fim mandri ca la noi exista posibilitatea sa il scoatem in doua zile , chiar si mai putin cu ” pile si spaga ” ;

in alta ordine de idei , nu va necajiti pentru cei care va fac cu ou si otet , majoritatea nu cred ca sunt dintre cititorii de rand , care citesc pentru a se informa ; parerea mea este ca cei ce posteaza asemenea comentarii sunt angajati pentru o asemenea munca – iar daca o fac din alte motive si exprima chiar propriile lor ganduri MOCA , atunci chiar au o problema , dar adevarata lor problema o gasesc la un consult psihiatric ( sa vada care e sursa starilor de isterie ) sau sa faca un remember a celor 7 ani de acasa …

zoti_kos 10-10-2010 - 17:30

Mare e gradina lui D-zeu! Am lucrat 9 ani la judiciar si de fiecare data cand aparea ceva nou in procedura cu siguranta ne lua prin surprindere cand iti era lumea mai draga:la inceperea urmaririi penale IN PERSONAM, sau mai grav, la propunerea de retinere. Nu stiu cum dracu se facea, ca nu ne explica mai nimeni de noutatile aparute, si ce pizdeala ne luam de la sefi sau procurori pt nestiinta noastra.Pe linia asta de munca aveam la treaba cacalau, nici prin cap nu ne trecea sa ne mai si pregatim pe cont propriu. La ce legi avem in Romania, comparam munca noastra cu faptul de a opri apa de la canal cu ciurelul. E drept cazier judiciar numai politisti nu le mai putem spune, dar vreau sa intelegeti ca cei de acolo fie sunt dinozaurii nostrii din sistem fie vreo pila mai tinerica care are nevoie de caldurica la …….PS Scuzele mele pt ca au patat imaginea institutiei noastre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult