Acasa Stiinta-ITIT Xbox Live, afacerea de peste un miliard de dolari

Xbox Live, afacerea de peste un miliard de dolari

scris de Ziua Veche
6 afisari

Daca este sa inmultim numarul de utilizatori care platesc pentru serviciul Xbox Live oferit de Microsoft (aproximativ jumatate din numarul total) cu o taxa anuala medie de 50$ pe an, la care mai adaugam si valoarea continutului descarcat, vom vedea ca afacerea a depasit pragul de un miliard de dolari in anul fiscal anterior, potrivit estimarilor Bloomberg.

Concret, in perioada mentionata aproximativ 12,5 milioane utilizatori au platit pentru serviciul Xbox Live, ceea ce inseamna ca suma obtinuta din taxe depaseste 600.000$. Si cum valoarea download-urilor a depasit pentru prima data veniturile obtinute din taxe, dupa cum a declarat reprezentantul Microsoft Dennis Durkin, printr-o adunare simpla ajungem la concluzia ca serviciul valoreaza peste 1,2 miliarde dolari.  

Destul de profitabil, mai ales ca evolutia va continua si in acest an fiscal, pe fondul aparitiei dispozitivului periferic de control al miscarilor Kinect.

Detalii pe Playtech.ro

0 comentariu

cercetas 05-10-2010 - 01:44

Sa vedem daca Putin ia exemplul bun

Victor Radulescu 05-10-2010 - 07:30

… in care ultimele cuvinte ale celor ca Cevrizov inainte de sinucidere erau: „Nu trageti, tovarasi!”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult