Acasa Stiinta-ITIT Zi mare in comunicatii

Zi mare in comunicatii

scris de Ziua Veche
2 afisari

Senatul a aprobat, marti, Ordonanta de Urgenta (OUG 22/2009) privind infiintarea Autoritatii pentru Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Asta dupa ce mai bine de un an tot intarzia cu acest lucru, Ministerul Comunicatiilor trimitand sase scrisori in acest sens catre presedintele Senatului, Mircea Geoana. Prin urmare, Comisia Europeana (CE) va inchide procedura de infringement pe comunicatii.


 

MinisterulComunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) saluta adoptarea de catre plenul Senatului a OUG 22/2009 de infiintare a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), in forma adoptata de Guvern, fara amendamentele Comisiei Economice a Senatului referitoare la numirea conducerii, amendamente considerate si de Comisia Europeana prin noua scrisoare transmisa ca fiind cauzatoare de instabilitate, afectand independenta si buna functionare a ANCOM”, spun oficialii institutiei.

Ordonanta de Urgenta nr. 22/2009 curpinde toate elementele prevazute de catre cadrul de reglementare european in domeniu. Forma agreata in discutiile cu CE prevede 3 principii clare: independenta politica prin controlul efectuat de Parlamentul Romaniei; independenta financiara prin asigurarea conditiilor unei bune functionari a Autoritatii; asigurarea continuitatii conducerii pentru cel putin un intreg mandat.

0 comentariu

cercetas 03-10-2010 - 19:21

200 de centrimetri sub pamant, pana la 250, dar nu mai mult ca impute apa freatica

capra 04-10-2010 - 12:35

Cine a citit diverse carti despre Timisoara 1989,a citit ca de fapt Tokes era agent maghiar.Drept rasplata l-am trimes sa reprezinte Romania la Parlamentul European.
Acum vrea …autonomie.Cu ce bani face el asta?
Ori sintem prosti ,ori ne prefacem

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult