Acasa Stiinta-IT NASA anunță prima „misiune de apărare planetară”

NASA anunță prima „misiune de apărare planetară”

scris de Misu Andrei
150 Afisari

Prima „misiune de apărare planetară” a NASA, prin care va fi testată tehnologia pentru apărarea Pământului împotriva potențialelor pericole legate de asteroizi sau comete, își va lovi ținta pe 26 septembrie.

Illustration of NASA’s DART spacecraft and the Italian Space Agency’s (ASI) LICIACube prior to impact at the Didymos binary system.
Credits: NASA/Johns Hopkins APL/Steve Gribben

Impactul va avea loc la 02:14, ora Bucureștiului. Ținta este reprezentată de doi asteroizi: Didymos, care are diametrul de 780 de metri, și Dimorphos, care are 160 de metri.

Impactul va avea loc la aproximativ 10 milioane de km distanţă de Pământ. Cu 10 zile înainte de coliziune, un mini-satelit se va desprinde de vehiculul spaţial şi va transmite imaginile înapoi de Pământ.

Acest test va arăta că o navă spațială poate naviga în mod autonom către un asteroid țintă pentru a schimba de la sol traiectoria acestuia. Misiunea va furniza date importante care vor ajuta la o mai bună pregătire în cazul în care un asteroid ar putea reprezenta în viitor pericol de impact cu Pământul.

Evenimentul, considerat „prima misiune de apărare planetară”,  va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a NASA, pe Twitter și pe YouTube.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult