Acasa Stiinta-IT NASA: Apărarea planetară a fost activată pentru a simula detectarea unui asteroid care ar putea lovi Pământul

NASA: Apărarea planetară a fost activată pentru a simula detectarea unui asteroid care ar putea lovi Pământul

scris de Misu Andrei
99 Afisari

Privind cerul pentru a detecta marii asteroizi care ar putea să prezinte un pericol pentru Pământ este o misiune colectivă întreprinsă de întreaga comunitate a oamenilor de știință, informează NASA. Pentru a testa cât este de pregătită, comunitatea internațională de apărare a planetei se folosește uneori de un asteroid adevărat a cărui traiectorie îl aduce în „apropiere” de planeta noastră pentru a simula situația în care pământul s-ar afla în calea unui asteroid potențial periculos.

Foto: NASA

Lecțiile deprinse de pe urma exercițiului ar putea fi folosite pentru a limita sau chiar preveni o catastrofă globală în cazul în care acest scenariu de groază ar deveni realitate în viitor.

În acest scop, peste 100 de astronomi din toată lumea au participat la un exercițiu anul trecut în cadrul căruia un asteroid mare, cunoscut și potențial periculos a fost scos din baza de date a echipei de monitorizare și apărare planetară pentru a determina dacă obiectul spațial va putea fi „redescoperit” în timpul testului.

Asteroidul a fost „descoperit” în timpul exercițiului și, în plus, șansele ca el să lovească Pământul au putut fi reevaluate în timp real, posibilitatea impactului fiind complet eliminată.Exercițiul coordonat de Rețeaua Internațională de Avertizare în privința Asteroizilor (IAWN) și Biroul NASA pentru Coordonarea Apărării Planetare (PDCO) a confirmat că, încă de la detectarea inițială a asteroidului, comunitatea internațională poate să acționeze rapid pentru a identifica și evalua pericolul reprezentat de descoperirea asteroizilor care se apropie de Pământ.

1 comentariu

neacsum 02-06-2022 - 09:19

Adica stati linistiti tovarasi, am refacut calcula]ele in asa fel incat asteroidul sa nu ne loveasca. Bun asa. Dar cand va veni un asteroid, va veni dupa calculele noastre sau o ia de capul lui ? Apoi, imi amintesc ca pe 11 noiembrie 2001 in timp ce Pentagonul desfasura o simulare a unui atac terorist cu avioane asupra tarii, la care participa vicepresedinte, atacul chiar s-a intamplat cu succes. Dupa atac , bineinteles au fost refacute calculele.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult