Acasa Stiinta-IT Pentagon: Un număr tot mai mare de obiecte neidentificate au fost raportate pe cer în ultimii 20 de ani

Pentagon: Un număr tot mai mare de obiecte neidentificate au fost raportate pe cer în ultimii 20 de ani

scris de Misu Andrei
87 afisari

„Un număr tot mai mare” de obiecte neidentificate au fost observate și raportate pe cer în in ultimii 20 de ani a spus, marți, în fața Congresului un oficial al Pentagonului care se ocupă de informații militare la Marina SUA. Pentru prima dată după mai mult de 50 de ani, Congresul Statelor Unite a organizat o audiere publică dedicată „fenomenelor aeriene neidentificate”.

„De la începutul anilor 2000, am observat un număr tot mai mare de obiecte neautorizate sau neidentificate”, a declarat Scott Bray, director adjunct al serviciului de informaţii pentru Marina americană, conform AFP, citat de Agerpres.

Oficialul a atribuit această creştere „eforturilor considerabile” ale armatei americane pentru „a destigmatiza actul de raportare a observărilor” şi progresului tehnologic. Cu toate acestea, el a spus că nu a detectat nimic „care să sugereze o origine non-terestră” acestor fenomene. Nu a exclus definitiv această posibilitate, însă.

În iunie 2021, serviciile americane de informaţii americane au afirmat într-un raport mult aşteptat că nu există nicio dovadă a existenţei extratereştrilor, recunoscând în acelaşi timp că zeci de fenomene observate de piloţii militari nu pot fi explicate.

„Fenomenele aeriene neidentificate constituie o potenţială ameninţare la adresa securităţii naţionale”, a avertizat parlamentarul democrat André Carson, şeful comisiei parlamentare la originea audierii. „Şi trebuie tratate ca atare”, a adăugat acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult