Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate A fost descoperit un vaccin „foarte promițător” împotriva cancerului

A fost descoperit un vaccin „foarte promițător” împotriva cancerului

scris de Misu Andrei
201 Afisari

Cercetătorii italieni au creat un vaccin care poate fi „foarte eficient” împotriva cancerului și care este capabil să declanşeze răspunsuri ale sistemului imunitar la tumori. De asemenea, vaccinul poate creşte eficacitatea medicamentelor utilizate în imunoterapie. Vaccinul anti-cancer, descoperit de o echipă de cercetători din Italia, foloseşte un virus ca un cal troian, instruind sistemul imunitar să recunoască celulele canceroase.

Vaccinul s-a dovedit eficient, în asociere cu un medicament utilizat în imunoterapie, în cazul a 12 pacienţi cu un subtip de cancer de colon în faza metastatică. El poate crește eficacitatea medicamentelor.

Vaccinul este unul „foarte promițător”

„Consider că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost dovedită în mod clar şi că datele obţinute în primele studii clinice sunt foarte promiţătoare”, a declarat şefa de laborator de la Armenise-Harvard, Luigia Pace. Ea a mai precizat că există o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer.

Echipa de cercetare își are sediul la Fundaţia de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, în apropiere de Torino. Descoperirea a fost descrisă într-o lucrare publicată în jurnalul Science Translational Medicine.Cercetarea noului tip de vaccin anti-cancer a fost realizată în colaborare cu compania italiano-elveţiană de biotehnologie Nouscom, informează Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult