Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Afacere de 17 miliarde de dolari pe piaţa medicamentelor

Afacere de 17 miliarde de dolari pe piaţa medicamentelor

scris de D.P.
3 afisari

Compania farmaceutică germană Merck a convenit achiziţia companiei americane Sigma-Aldrich, pentru 17 miliarde de dolari în numerar, cea mai mare preluare din istoria sa, pentru a se extinde în domeniul substanţelor chimice utilizare în cercetările de laborator şi producţia de medicamente.

Compania farmaceutică germană Merck

Compania farmaceutică germană Merck

În urma preluării, Sigma-Aldrich, una dintre cele mai mari companii americane din domeniul ştiinţei şi tehnologiei, va avea o contribuţie imediată la veniturile Merck, se arată într-un comunicat al companiei germane.

În 2013, Merck a obţinut venituri de 11,1 miliarde de euro. Acţiunile Merck au înregistrat în urma informaţiei cea mai mare creştere din aproape şase ani, de 9,4%, la bursa din Frankfurt, conferind companiei o capitalizare de 32,2 miliarde de euro.

Achiziţia va accelera strategia Merck de dezvoltare în alte domenii decât cel mai dezvoltării de medicamente, într-o perioadă în care divizia sa de biotehnologie, Serono, cumpărată în 2007, a avut dificultăţi în crearea unor noi produse.

Merck a mai cumpărat în 2010 compania Millipore, un producător de echipamente de laborator şi produse chimice, pentru circa 6 miliarde de dolari. „Pare că se îndepărtează de dezvoltarea de medicamente, în care nu au avut succes în ultimii cîţiva ani”, a declarat Asthika Goonewardene, analist la Bloomberg Intelligence, în Londra.

Merck, companie de familie fondată în 1668, cel mai vechi producător de medicamente şi produse chimice din lume, a obţinut anul trecut 58% din venituri pe piaţa farmaceutică, iar în industria chimică 39%. În afară de produse chimice şi echipamente de laborator, Merck fabrică şi cristale lichide utilizate la ecranele plate destinate televizoarelor.

Preluarea Sigma-Aldrich ar urma să fie finalizată la jumătatea anului viitor, potrivit Merck.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult