Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate ALERTĂ. Primul deces de gripă porcină în Bucureşti

ALERTĂ. Primul deces de gripă porcină în Bucureşti

scris de A.P.
11 afisari

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că a fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală.
gripa porcina mort bucurestiBărbatul avea 38 de ani și locuia în București. El nu a fost vaccinat antigripal, iar celelalte afecțiuni pe care le avea au dus la complicații și, în final, la deces.

Cazul a fost confirmat de Centrul Național și Supraveghere a Bolilor Transmisibile în raportul publicat astăzi.

În raportul publicat de Institutul Național de Sănătate Publică, 72 de pacienți cu gripă au fost confirmați doar în ultima săptămână. De asemenea, alte 23 de cazuri sunt cu gripă sezonieră.

Până în acest moment au fost vaccinate 563.000 de persoane, însă Ministerul Sănătății a precizat că mai pot fi vaccinate alte cazuri.

Dacă săptămâna trecută activitatea gripală era de intensitate joasă, acum este de intensitate medie. Autoritățile anunță un motiv de precauție iar cazurile trebuie monitorizate permanent pentru a se evita îmbolnăvirile.
Simptomele cele mai frecvente sunt dureri de cap, astenie, dureri musculare puternice și febră, care în prima zi poate să ajungă până în 39 de grade. Situaţiile în care apare decesul sunt cauzate de multe ori de existenţa unor afecţiuni cardiovasculare, pulmonare, care sunt complicate de infecţia gripală şi astfel se poate ajunge la deces. Vaccinarea antigripală e cea mai sigură metodă de a ţine gripa porcină la distanţă, spun specialiştii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult