Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Alzheimer ar putea avea legătură cu virusul herpesului

Alzheimer ar putea avea legătură cu virusul herpesului

scris de C.P.
12 afisari

Persoanele purtătoare ale virusului herpesului ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetătorii suedezi de la Universitatea din Umea, scrie marți passionsante.be.

Alzheimer

Alzheimer

Această legătură fusese sugerată de studii anterioare care arătau că, din cauza sistemului imunitar scăzut la vârstnici, o reactivare a virusului Herpes Simplex (HSV) ar provoca înaintarea lui spre creier, unde ar juca un rol în apariția bolii Alzheimer. Echipa suedeză a aprofundat studiul acestei legături.

Pe baza unor date strânse în cadrul unei ample cercetări consacrate îmbătrânirii și demenței — au fost observate 3.500 de persoane timp de circa zece ani—, s-a demonstrat că reactivarea unei infecții duce la un risc de două ori mai mare de apariție a bolii Alzheimer. Acest lucru înseamnă că, în anumite împrejurări, virusul herpesului ar contribui la dezvoltarea maladiei Alzheimer. Puterea virusului poate fi redusă totuși prin administrarea de medicamente antivirale încă de la apariția primelor simptome.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult