Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Boreout, sindromul creat de pandemie

Boreout, sindromul creat de pandemie

scris de Misu Andrei
164 afisari

Sindromul muncii peste limite s-a transformat în sindromul plictiselii absolute. Izolați în case, oamenii se plâng că nu găsesc nimic de făcut. Sunt plictisiți chiar și cei care lucrează de acasă. Le lipsesc întâlnirile cu prietenii, mersul la cumpărături, sau plimbarea în parc.

Boreout: „Reprezintă lipsa de provocare, de interes, oamenii se simt nefolosiți la capacitatea intelectuală. Avem multă activitate, dar foarte multă activitate monotonă – muncă, gătit, curățenie – nu mai există varietatea de care avem nevoie.

Boreout se poate manifesta cu o stimă de sine scăzută, nu ne mai simțim la fel de utili, este primul pas spre depresie”.

Psihoterapeutul propune și soluții pentru cei care trec prin astfel de stări: să introducă în programul zilnic activități care le fac plăcere, să aleagă activități mobilizatoare, sa facă planuri de viitor, să găsească noi provocări, cum ar fi mici renovări în casă sau învățarea unei limbi străine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult