Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Când ajung cele 500.000 doze de vaccin antigripal la pacienți

Când ajung cele 500.000 doze de vaccin antigripal la pacienți

scris de A.B.
8 afisari

Ministerul Sănătății a anunțat că toate cele 500.000 de doze de vaccin antigripal destinate campaniei de imunizare gratuită au fost distribuite direcţiilor de sănătate publică.

Când ajung cele 500.000 doze de vaccin antigripal la pacienți.

Când ajung cele 500.000 doze de vaccin antigripal la pacienți.

„A fost distribuită toată cantitatea de vaccin antigripal achiziţionată, iar în primele două săptămâni ale campaniei au fost imunizate, de către medicul de familie sau cel de spital, 96.024 de persoane la risc”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii (MS).

Dozele necesare au fost achiziţionate din străinătate, în condiţiile în care Institutul „Cantacuzino”, cândva printre cei mai apreciaţi producători de imunologice din lume, nu mai fabrică vaccinuri.

În cazul în care vor fi cereri pentru vaccinarea unui număr mai mare de persoane, atunci vor fi aduse şi alte doze, a adăugat Oana Grigore, care a mai precizat că în sezonul precedent doar 400.000 de persoane au cerut acest vaccin.

În farmacii, o doză de vaccin antigripal costă aproximativ 30 de lei.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al MS a precizat că în săptămâna 24- 30 noiembrie nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii fiind mai mică în comparaţie cu săptămâna precedentă.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, adică diagnostic clinic neconfirmat de laborator), infecţii acute de căi respiratorii superioare şi pneumonii a fost de 70.627, cu 13,1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă şi cu 11% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, a mai spus Oana Grigore, citând raportul săptămânal realizat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În aceeaşi săptămână au fost înregistrate cinci cazuri de infectii respiratorii acute severe, cu două mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult