Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Cate persoane au devenit imune la Covid-19 după ce au luat boala și s-au vindecat

Cate persoane au devenit imune la Covid-19 după ce au luat boala și s-au vindecat

scris de Misu Andrei
278 afisari

Mai multe institute germane pregătesc un studiu de proporţii pentru a stabili câte persoane prezintă anticorpi după ce au fost testate pozitiv la coronavirus şi s-au vindecat, informează Agerpres, citând publicaţia germană Spiegel.

Proiectul nu a fost deocamdată aprobat, însă cercetătorii speră ca, începând din aprilie, să poată analiza sângele a peste 100.000 de voluntari, în căutare de anticorpi împotriva patogenului care provoacă COVID-19. Testul urmează să fie repetat periodic pentru a monitoriza progresia bolii.

În acest fel, oamenii de ştiinţă doresc să stabilească în ce măsură se propagă SARS-CoV-2 – virusul care provoacă boala – şi câte persoane contagiate au murit în realitate.

Este de aşteptat ca rezultatele studiului să contribuie la înlesnirea luării unor decizii de tipul redeschiderii şcolilor sau reluării evenimentelor în masă.

Dacă se obţin aprobările şi dacă totul decurge conform planului, primele rezultate ar putea fi disponibile la sfârşitul lui aprilie, a declarat într-o conferinţă de presă organizată joi directorul Institutului de Virologie din clinica universitară berlineză Charité, Christian Drosten.

„Persoanele imunizate ar putea primi un fel de certificat care le-ar permite să fie scutite de măsurile restrictive”, a semnalat epidemiologul Gérard Krause, de la Centrul Helmholtz de Investigaţie în Patologie Infecţioasă din Braunschweig, care ar urma să coordoneze studiul.

La proiect vor mai participa centrele de donare de sânge, Institutul Robert Koch şi Institutul de Virologie Charite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult