Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Ce fel de cancer ar avea prințesa Kate

Ce fel de cancer ar avea prințesa Kate

scris de Misu Andrei
234 Afisari

Catherine, în vârstă de 42 de ani, a fost diagnosticată cu o formă nespecificată de cancer. Prințesa de Wales ar fi primit diagnosticul în luna februarie, la o lună după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale abdominale.  

Kate a petrecut atunci aproape două săptămâni în spital, iar abia două luni mai târziu a avut prima apariție publică.

Într-un mesaj publicat vineri seară, prințesa a spus că atunci când a fost operată s-a crezut că afecțiunea de care suferea nu este canceroasă. Aceleași informații au fost date și de Palatul Buckingham în cazul regelui Charles care, tot în ianuarie, a fost supus unei operații. La acel moment Palatul spunea că nu este vorba de cancer însă, câteva săptămâni mai târziu, s-a confirmat că monarhul are cancer.

Operația, care a avut loc la Clinica din Londra, a fost un succes atât pentru Kate cât și pentru Charles. După 13 nopți petrecute în spital, prințesa a părăsit clinica pe 29 ianuarie și a început perioada de recuperare.

„Cu toate acestea, testele efectuate după operație au constatat prezența unui cancer”, a declarat ea vineri. Diagnosticul de cancer ar fi fost pus de medici la finalul lunii februarie.

Palatul Kensington a precizat că nu va împărtăși alte informații medicale despre forma sau stadiul cancerului descoperit.

Ce fel de teste au fost efectuate

Nu se știe ce fel de analize a făcut Kate pentru a fi diagnosticată. Cu toate astea, testele de diagnosticare a cancerului pot implica analize de sânge, scanări și biopsii.

În mesajul său, prințesa a spus că echipa medicală a sfătuit-o să urmeze un tratament de chimioterapie preventivă.

Chimioterapia este un tratament în care se utilizează medicamente pentru a distruge celulele canceroase. Există mai multe tipuri diferite de medicamente pentru chimioterapie, dar toate acționează într-un mod similar. Acestea împiedică reproducerea celulelor canceroase, ceea ce le împiedică să crească și să se răspândească în organism.

Catherine a declarat vineri că se află „în primele etape” ale tratamentului.

Când a început prințesa Kate tratamentul

Catherine a început chimioterapia preventivă la sfârșitul lunii februarie, a lăsat de înțeles Palatul Kensington.

Tratamentul se află încă în stadii incipiente, iar decizia cu privire la momentul în care ar putea fi finalizat va fi supusă avizului medical.

În orice caz, Kate a declarat că ultimele două luni au fost „incredibil de grele” pentru ea și familia ei, dar că are moralul sus și se concentrează asupra recuperării.

„Sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec, în mintea, corpul și spiritul meu”, a spus Kate.

Prințesa a adăugat că așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la muncă, dar deocamdată „trebuie să se concentreze pe o recuperare completă”.

De ce și-a mărturisit prințesa Kate diagnostigul

Atât prințesa Kate, cât și regele Charles, au mărturisit pe rând că suferă de cancer în speranța că gradul de conștientizare al acestei boli va crește. Și asta s-a și întâmplat.

Când Charles al III-lea și-a mărturisit diagnosticul de cancer la începutul acestui an, a existat o creștere semnificativă a căutărilor pentru această afecțiune pe site-ul NHS.

Directorul NHS a descris diagnosticul de cancer al lui Catherine ca fiind „șocant„, dar a lăudat-o pentru că a vorbit public despre această afecțiune.

„Să vorbești despre asta este o dovadă de curaj și îi poate ajuta pe alții să își verifice semnele și simptomele îngrijorătoare”, a spus Amanda Pritchard, directorul general al NHS Anglia.

Cât de rar este ca cineva să fie diagnosticat cu cancer la 40 de ani

Cele mai multe cazuri de cancer sunt la persoanele cu vârsta de 50 de ani și peste, conform The Guardian. Cu toate acestea, numărul persoanelor sub 50 de ani din întreaga lume care sunt diagnosticate cu cancer a crescut cu aproape 80% în trei decenii, potrivit celui mai mare studiu de acest gen.

Numărul cazurilor de cancer cu debut precoce la nivel mondial a crescut de la 1,82 milioane în 1990 la 3,26 milioane în 2019, în timp ce numărul deceselor cauzate de cancer la adulții de 40, 30 de ani sau mai tineri a crescut cu 27%.

Potrivit Macmillan Cancer Support, aproximativ 393.000 de persoane din Marea Britanie sunt diagnosticate cu cancer în fiecare an.

Jumătate dintre cei diagnosticați cu cancer în Marea Britanie supraviețuiesc cel puțin 10 ani după diagnosticare, potrivit cifrelor Cancer Research UK, dar ratele de supraviețuire variază în funcție de fiecare tip de cancer.

Ce fel de cancer ar avea prințesa Kate

Kate Middleton nu a dezvăluit cu ce tip de cancer se luptă. Un medic chirurg generalist cunoscut din Marea Britanie spune însă că există mai multe posibile tipuri de cancer de care prințesa Kate ar putea suferi.

Dr. George Crawford a spus, la TMZ Live, că, pe baza informațiilor apărute până în prezent și ținând cont de vârsta prințesei, Kate ar putea suferi fie de cancer ovarian, fie de cancer uterin.

El nu sugerează că știe cu certitudine diagnosticul exact, dar Dr. Crawford spune că experiența sa personală îl face să se orienteze către aceste două posibilități.

Dr. Crawford spune că este posibil ca echipa medicală să fi descoperit ceva alarmant în mijlocul procedurii și probabil că la acel moment s-a făcut o biopsie. Bineînțeles, Kate spune că cancerul a fost descoperit după operație. Dr. Crawford spune însă că rezultatele analizelor pot veni chiar foarte repede.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult