Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Ce pericole ascund şerveţelele umede pentru bebeluşi

Ce pericole ascund şerveţelele umede pentru bebeluşi

scris de Z.V.
58 afisari

Şerveţelele umede, îmbibate în substanţe nocive şi ambalate în minciuni. Aproape niciunul dintre produsele de pe piaţă nu sunt sigure pentru a fi folosite pe pielea sensibilă a copiilor.

servetele umede bebelusiPentru că nu există prea multe variante, părinţii trebuie să aleagă răul cel mai mic. Medicii spun că, asemenea oricărui produs, şi şerveţelele trebuie folosite cu moderaţie.
Zeci de mărci şi tipuri de şerveţele. Fiecare cu câte zeci de substanţe chimice în compoziţie şi cu etichete care să-ţi ia ochii. Toate au fost analizate de specialiştii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor care le recomandă părinţilor să fie mai atenţi la etichetă.

Şerveţelele sunt îmbibate în alcool, parabeni, coloranţi, alergeni şi parfum, iar sub denumirea de parfum se pot ascunde alte 200 de substanţe chimice. Până nu păţesc ceva, părinţii folosesc în continuare aceste produse.

Cât despre punerea lor pe piaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că nu au nicio atribuţie în aprobarea tipurilor de şerveţele care ajung în magazine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult