Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Cea mai gravă epidemie a momentului a ucis deja 6.000 de oameni

Cea mai gravă epidemie a momentului a ucis deja 6.000 de oameni

scris de Misu Andrei
72 afisari

Rujeola a ucis deja peste 6.000 de oameni în Republica Democrată Congo, anunță Organizația Mondială a Sănătății.

Într-un comunicat lansat marți, OMS a cerut partenerilor internaționali să crească eforturile pentru a opri ceea ce numește „cea mai gravă epidemie de rujeolă din lume”, informează CNN.

Peste 300.000 de persoane au fost suspectate de rujeolă în ultimul an și principala problemă rămâne lipsa fondurilor.

Peste 18 milioane de copii congolezi sub 5 ani au fost vaccinanți, însă rata de imunizare la nivel național este încă la nivel scăzut.

25% din cazurile raportate la nivel național sunt la copii sub 5 ani, aceștia fiind cei mai expuși.

OMS spune că a obținut 27,6 milioane de dolari, dar are nevoie de încă 40 de milioane pentru a incluse și copiii între 6 și 14 ani în programul de vaccinare.

Rujeola este o boală foarte contagioasă. Virusul poate trăi în aer timp de două ore după ce o persoană infectată a tușit sau a strănutat.

RDC luptă cu două epidemii

Republica Democrată Congo se luptă nu doar cu epidemia de rujeolă, ci și cu o epidemie devastatoare de Ebola – a doua cea mai mare și mai gravă din istorie. Aceasta a izbucnit în august 2018, iar lipsa de încredere a localnicilor în sistemul de sănătate, dar și conflictele interne din anumite provincii, împiedică oprirea aceastor epidemii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult