Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Cercetători români aproape de descoperirea unui vaccin pentru coronavirus

Cercetători români aproape de descoperirea unui vaccin pentru coronavirus

scris de Misu Andrei
140 afisari

Cercetătorii din Timișoara spun că au găsit calea spre un vaccin pentru coronavirus. Acesta se administrează pe același principiu cu cel pentru gripa normală.

Specialiștii în cancer de la institutul OncoGen din Timișoara au publicat un studiu despre tratarea coronavirusului. Potrivit acestuia, vaccinul ar putea fi dezvoltat printr-o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată folosită în oncologie.

Există două variante: să dezvolți un vaccin cu care să vaccinezi populația la nivel global și să oprești epidemia, sau să dezvolți un medicament, cum s-a întâmplat în hepatita C sau în SIDA, care să vindece pacienții care au fost deja afectați de această boală. Noi am reluat o cercetare mai veche, la care lucrăm de vreo 4 ani. Este o metodă nouă de abordare a producerii de vaccinuri în cazul infecțiilor virale. După cum știți, a apărut tehnologia de vaccinare personalizată în cancer. Acolo lucrurile sunt mult mai complicate, pentru că celula canceroasă seamănă foarte bine cu celula normală și este mult mai greu de recunoscut de către sistemul imun. Așa încât a utiliza aceste metode mult mai complicate, mai sofisticate în vaccinarea antivirală prezintă un mare avantaj”, a spus la Digi24 Virgil Păunescu, directorul institutului Oncogen din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

1 comentariu

Adrian Popescu 02-02-2020 - 18:38

În principiu, ideea pare extraordinară. Oricum, până la concretizarea ei – în caz că s-ar dovedi viabilă – calea e foarte lungă. Mai întâi, pentru certitudinea că pacienții vizați nu vor spera degeaba, ci chiar vor fi ajutați în tratarea și vindecarea sinistrei maladii. Apoi, în discuție vor intra nenumărate teste, timpii de așteptare pentru confirmarea sau non-confirmarea practică a ipotezelor, dar și – din nefericire – piedicile care sigur vor apărea și se vor pune pe diverse căi în calea ducerii la bun sfârșit a demersurilor. Dar banii – de unde ar veni? S-au văzut multe situații similare, când toate bunele intenții și inițiative s-au dus pe apa Sâmbetei când a venit vorba de finanțări. Da, se spune că speranța moare ultima, totuși nu e cazul să ne facem speranțe exagerate niciodată, mai ales când discutăm (ca aici) despre probleme de viață și de moarte. Doamne-ajută, să fie bine pentru toată lumea! Adrian

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult