Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Cercetătorii testează pe animale două vaccinuri împotriva COVID-19

Cercetătorii testează pe animale două vaccinuri împotriva COVID-19

scris de Misu Andrei
114 Afisari

Cercetătorii australieni au început să testeze două posibile vaccinuri pentru COVID-19, într-o sesiune de teste considerată „remarcabilă”, informează BBC.

Germania testează pe oameni un vaccin contra Ebola

Vaccinurile, produse de Universitatea Oxford și compania americană Inovio Pharmaceutical, au primit undă verde pentru testarea pe animale din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

Organizația de cercetare științifică și industrială a Commonwealth-ului din Australia (CSIRO) va stabili dacă vaccinurile acestea oferă rezultatele dorite și dacă pot fi utilizate pe oameni.

Primul test uman cu un vaccin a avut loc în SUA luna trecută, însă a sărit peste etapa testării pe animale.

Există mai multe vaccinuri aflate în teste în toată lumea, cercetările desfășurându-se cu o rapiditate nemaiîntâlnită, însă CSIRO spune că testele efectuate în Australia vor fi primele teste detaliate efectuate pe animale.

Cercetătorii spun că viteza și nivelul de cooperare globală care au condus la efectuarea acestor teste sunt fără precedent.

„În mod normal durează unul sau doi ani să ajungem în acest punct și am reușit să scurtăm această perioadă la câteva luni”, spune doctorul Rob Grenfell de la Organizația de cercetare științifică și industrială a Commonwealth-ului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult