Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Copiii nevaccinați pot fi duși la școală. În ce situație sunt amendați părinții

Copiii nevaccinați pot fi duși la școală. În ce situație sunt amendați părinții

scris de Misu Andrei
138 afisari

Legea vaccinării a fost adoptată luni în comisia de sănătate de la Camera Deputaților. Forma adoptată în unanimitate în comisie a fost modificată față de variantă trecută în urmă cu 2 ani de Senat. Printre modificări, este eliminată prevederea care ar fi obligat părinții să își vaccineze copiii pentru a fi primiți într-o colectivitate. Forma adoptată de comisie prevede însă sancțiuni care pot ajunge la 10.000 de lei, pentru părinții care refuză să își vaccineze copiii, fără o adeverință de la medic care să ateste contraindicații ale vaccinului.

Reprezentantul OMS pentru România: O ameninţare gravă pândeşte Europa
„Cea mai mare amendă este, din câte ştiu eu, de până la 10.000 de lei. Părinţii care nu vor să vaccineze un copil pot să aibă un motiv. Dacă există un motiv de nevaccinare, şi anume o contraindicaţie definitivă sau temporară, ei au posibilitatea, fără niciun fel de problemă, să refuze vaccinarea. Există nişte mecanisme prin care odată la 3-4 luni li se va prezenta părinţilor care este situaţia, se va discuta cu ei, li se va spune despre toate beneficiile legate de vaccinare”, a adăugat Buicu, conform Agerpres.

Citeste si:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult