Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate UPDATE – Florin Piersic va fi transferat la Spitalul Foişor pentru a i se scoate proteza

UPDATE – Florin Piersic va fi transferat la Spitalul Foişor pentru a i se scoate proteza

scris de C.S.
147 Afisari

UPDATE – Actorul Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de Ortopedie „Foişor”, fiindu-i extrasă proteza de genunchi şi implantându-i-se una temporară, iar în prezent se află în ATI într-o stare stabilă, a informat, printr-un comunicat de presă, unitatea sanitară.

„În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent, pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, a transmis Spitalul „Foişor”. 

Actorul Florin Piersic va face investigaţia PET – CT, apoi va fi transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi, a declarat, joi, pentru AGERPRES, managerul Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu.

„Va face PET – CT şi va merge la Spitalul Foişor, unde i se va scoate proteza de genunchi”, a spus Apostolescu.
Potrivit unei informări a Institutului „Matei Balş”, actorul este stabil în acest moment şi se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară.

„Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârsta şi bolile asociate. Este vorba de un proces infecţios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului şi proteza de la genunchi. Pacientul se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară (boli infecţioase ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică. Domnul Florin Piersic va fi transferat în această dimineaţă la Spitalul Foişor pentru tratament ortopedic. Situaţia medicală a pacientului face ca intervenţia ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie”, precizează sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor institutului, după intervenţia ortopedică, actorul va continua tratamentul procesului infecţios.
Actorul a fost transferat în această săptămână de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la Institutul „Matei Balş”.
Conducerea Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul Florin Piersic a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş n-ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult