Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Folosește aceste aparate fitness pentru a obține un “beach body” de invidiat!

Folosește aceste aparate fitness pentru a obține un “beach body” de invidiat!

scris de Ziua Veche
134 Afisari

Vara este anotimpul în care ne concentrăm mai mult atenția asupra corpului. Kilogramele în plus, aspectul picioarelor, al brațelor, depunerile de grăsime din zona abdomenului sau tonusul muscular sunt subiecte de interes major. Tocmai de aceea, multe persoane aleg să înceapă un program de antrenamente menit să îmbunătățească silueta, fie acasă, la sala de fitness sau chiar în aer liber.

Aparate fitness abdomen

În cazul în care optezi pentru activitățile sportive în aer liber, va trebui să te pregătești și pentru momentele mai puțin plăcute în care va ploua, va bate vântul sau va fi foarte cald, iar temperaturile extreme sunt tot mai des întâlnite în țara noastră. Dacă alegi să dezvolți un program de antrenamente în cadrul sălii de fitness de lângă birou sau din zona în care locuiești, va trebui să aloci mai mult timp fiecărei ședințe de exerciții, astfel încât să poți include drumul dus-întors, schimbarea echipamentului, dușul, minutele petrecute la recepție și eventualele momente în care aștepți să se elibereze aparatele fitness la care vrei să “lucrezi”.

 

O situație tot mai des întâlnită în mediul urban este amenajarea unei mici zone de fitness chiar în propria locuință. Astfel, poți alege să montezi două sau trei aparate fitness într-una dintre camerele casei sau apartamentului tău, iar, dacă spațiul nu îți permite, ai putea alege unul care să îți ofere exerciții și programe de antrenament cât mai variate, astfel încât corpul tău să fie mereu “în priză”. Iată, așadar, trei dintre cele mai eficiente aparate fitness pentru slăbit pe care le poți folosi acasă:

 

Bicicleta fitness

Un mare avantaj al acestui tip de aparate fitness este faptul că ocupă foarte puțin spațiu, astfel încât nu va trebui să sacrifici foarte mult loc în living sau în camera ta. Poți achiziționa chiar modele pliabile de bicicletă, care vor putea fi depozitate simplu și rapid în orice debara. Un alt atribut foarte important al acestui tip de aparate fitness este că articulațiile tale nu vor suferi șocuri și nu vor fi solicitate la maximum indiferent de dificultatea exercițiilor pe care le vei efectua, fiind potrivite și pentru persoanele cu încheieturi sensibile. În plus, bicicleta staționară îți va oferi o varietate de antrenamente solicitante, precum HIIT, Tabata, uphill și alte programe fitness care să te ajute să scapi foarte rapid de kilogramele în exces.

 

Banda de alergare

Acest aparat este alegerea a milioane de persoane din întreaga lume, iar motivele sunt cât se poate de întemeiate. În primul rând, o bandă de alergare nu presupune alte mișcări decât cele naturale, cu care ești deja obișnuit. Nu va trebui să înveți tehnici noi sau procedee speciale, deoarece corpul tău știe să alerge încă din copilărie. Exercițiile cardio pe care le oferă cele mai multe aparate fitness de acest tip sunt variate și organizate în funcție de obiectivele pe care ți le propui. În plus, ajustările inclinării suprafeței de alergare îți vor da șansa să alegi dificultatea antrenamentului și zonele corpului pe care vrei să le tonifiezi. În plus, poți găsi pe site-urile de profil sute de antrenamente bazate pe intervale (HIIT sau Tabata), adaptate pentru aceste aparate fitness, acestea fiind extrem de eficiente în procesul de slăbire.

 

Banca de abdomene

Cu toate că multe persoane evită acest tip de aparate fitness, băncile pentru abdomene oferă printre cele mai eficiente antrenamente atunci când scopul pe care ți l-ai propus este de a-ți modela corpul. În majoritatea situațiilor, kilogramele în exces au neplăcutul obicei de a se aduna în zona abdominală, astfel încât este destul de dificil să scapi de țesutul adipos de acolo fără un program adecvat de abdomene. Cu toate că există multe aparate fitness ce solicită mușchii din zona abdomenului, recomandarea este să alegi o banca stabilă, cu spătar confortabil și posibilitatea de a ajusta unghiul, astfel încât solicitarea musculaturii abdominale să fie maximă. Pe lângă abdomenele clasice, în care ridici trunchiul, o banca de abdomene îți va oferi o varietate de tehnici și exerciții, inclusiv prin ridicarea picioarelor la diferite grade sau efectuarea extensiilor pentru musculatura din zona lombară. Practic, acest tip de aparate fitness te ajută să modelezi și întărești întreaga zona mediană a corpului.

 

Evident, nu vei putea înregistra un progres deosebit pe aceste aparate fitness fără să susții antrenamentele cu o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos, care să îți ofere și momente de odihnă. În cazul în care vrei să găsești aceste aparate fitness și multe altele la prețuri speciale, intră acum pe Sport-Mag.ro și profită de reducerile de sezon la toată categoria de aparate fitness și echipamente sportive!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult