Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Genetician despre varianta KENT a Covid-19: A dominat țara, și, cel mai probabil, va domina lumea

Genetician despre varianta KENT a Covid-19: A dominat țara, și, cel mai probabil, va domina lumea

scris de Misu Andrei
138 Afisari

Varianta coronavirusului găsită pentru prima dată în Kent ar putea deveni tulpina dominantă a lumii, a avertizat șeful programului de supraveghere genetică din Marea Britanie, Sharon Peacock.

Sharon Peacock a declarat pentru BBC că noua variantă a dominat țara și cel mai probabil va domina lumea. Varianta Kent a fost deja confirmată în peste 70 de țări. A fost detectat pentru prima dată în septembrie 2020 în sud-estul Angliei și răspândirea sa rapidă în lunile următoare a fost indicată drept motiv pentru introducerea unor noi restricții dure în Marea Britanie, începând din ianuarie.

Sharon Peacock și-a exprimat îngrijorarea cu privire la transmisibilitatea acestei mutații.

Vaccinurile actuale au fost concepute în jurul versiunilor anterioare ale coronavirusului, dar oamenii de știință spun că ar trebui să se lucreze în continuare pentru a fi incluse și noile variante.

Prof Peacock a declarat că vaccinurile aprobate pentru utilizare în Marea Britanie par să funcționeze bine împotriva variantelor existente ale virusului din țară.

Geneticianul a adăugat că, deși este de așteptat să apară noi variante, doar un număr foarte mic au „caracteristici speciale”. Acestea le pot face însă mai transmisibile, pot evita răspunsul imun și pot afecta vaccinarea sau pot provoca forme mai severe ale bolii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult