Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Greseli de evitat

Greseli de evitat

scris de Z.V.
266 Afisari

Surprinzatoare prin frecventa sa, acneea afecteaza una din zece persoane din lume, fiind cea de-a opta boala ca raspândire în întreaga lume. Si mai trebuie spulberat mitul ca ar afecta doar adolescentii. Nici vorba, nu are „limita de vârsta”.

Dar, pentru ca acneea poate lasa urme la propriu, se impune evitarea câtorva greseli.

Cea mai frecventa si grava, în acelasi timp o reprezinta stoarcerea cosurilor.

Alte greseli posibile se refera la neglijarea demachierii zilnice sau folosirea unui fond de ten cu putere mare de acoperire. Pe aceeasi linie se situeaza si folosirea de pudra în exces pentru a masca acneea.

Nici curatarea fetei folosind baia de aburi nu este recomandata. Ca si stoarcerea cosurilor, aceste „îngrijiri” pot determina suprainfectia bacteriana, agravarea acneei si chiar generarea de cicatrici inestetice, dificil de tratat.

Cum acneea îmbraca diferite forme si grade de severitate, solutia cea mai inteligenta ar fi un tratament individualizat, precizat de un medic dermatolog.

Mai trebuie spus ca îngrijirea zilnica a pielii este esentiala în vindecarea acneei.

In privinta tratamentului, acesta poate fi local, cu lotiuni, creme antibacteriene, exfoliante si inhibitoare ale secretiei de sebum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS