Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Iata cum risti sa reduci durata de viata a implanturilor dentare

Iata cum risti sa reduci durata de viata a implanturilor dentare

scris de Misu Andrei
146 Afisari

Ai apelat la solutiile moderne oferite de tratamentul cu implanturi dentare? Ti-ai restaurat dantura si te bucuri de succesul interventiei? Stii insa cum sa ai grija de investitia ta medicala? Iata cum risti sa reduci durata de viata a unor implanturi!

Evolutia implantologiei din ultimii 10 ani a adus in atentia medicilor specialisti o serie de tratamente inovative, bazate pe tehnica de ultima generatie. Materialele utilizate, numarul implanturilor, pozitiile de inserare si designul diferit au contribuit pana si la rezolvarea celor mai complexe cazuri.

Efortul depus de cercetatorii din lumea intreaga s-a materializat intr-un triumf spectaculos, ridicand acest domeniu la un nivel de performanta unic. De asemenea, si echipa care a participat la planul tau de tratament a concentrat un volum de munca asidua, pentru ca tu sa te bucuri acum de o dantura noua si un zambet relaxat. Ar fi pacat sa neglijezi tot acest efort, prin ignorarea recomandarilor oferite de specialisti.

Durata de viata a unor implanturi dentare este nelimitata, in conditiile in care respecti cu strictete toate indicatiile venite din partea medicului implantolog. Te poti folosi mai mult de 20 de ani de avantajele aduse de aceste dispozitive geniale, oferind un plusvaloare investitiei facute.

Igienizarea deficitara

  • Periajul

Igienizarea corecta a unui implant dentar joaca un rol esential in succesul tratamentului. Fara un periaj riguros, executat ca la carte, noua ta dantura poate avea de suferit, micsorand astfel si durata de viata a acesteia. Te poti confrunta cu infectii, afectarea tesuturilor sau inflamatii, toate acestea din cauza unui periaj deficitar.

  • Ata dentara

Ingrijirea complementara periajului dentar presupune si folosirea atei dentare, dusului bucal si apei de gura. Va trebui sa iti faci un ritual de ingrijire zilnica, care sa ofere o igiena orala completa. Fara respectarea acestor recomandari, te poti expune multor riscuri medicale.

Alimentatia nepotrivita

Daca inainte obisnuiai sa iti „stresezi” dintii naturali cu alune, nuci, bomboane, seminte, dropsuri, caramele sau orice alte alimente cu textura dura, acum va trebui sa te debarasezi de aceste obiceiuri. O pereche de dinti distrusa a fost suficienta probabil pentru a invata sa iti respecti dantura, nu-i asa? Asadar, acorda atentie alimentelor pe care le consumi! Alimentele foarte tari pot afecta stabilitatea unor implanturi dentare. Evita-le, pentru a preveni deteriorarea noii danturi.

Dieta necorespunzatoare

Privarea organismului de elementele nutritive esentiale sistemului osos, deficitul de vitamine si minerale duc, deseori, la slabirea si pierderea dintilor. Pentru a proteja sanatatea orala timp indelungat este recomandata o dieta care sa cuprinda mai multe alimente sanatoase pentru oase si gingii, cum ar fi laptele, ouale si pestele.

Obiceiurile nesanatoase

Fumatul este una dintre activitatile preferate? Va trebui sa renunti la acest obicei! Desigur, necesita un exercitiu de vointa, dar il poti rezolva cu brio. Nu ai luptat atat de mult pentru a-ti restaura dantura cu implanturi dentare, ca sa periclitezi intreaga lucrare din cauza tigarilor, nu-i asa? Redu sau chiar elimina obiceiurile nesanatoase precum fumatul si spargerea anumitor alimente tari in dinti.

Nu omite sedintele de igienizare de specialitate

Igienizarea implanturilor, o data pe an, in cabinetul stomatologic este obligatorie. Planificarea vizitelor regulate la medicul dentist pentru igienizari periodice si verificarea implanturilor contribuie la prelungirea duratei de viata a lucrarii dentare.

Ingrijite corespunzator, niste implanturi dentare de calitate pot dura o viata intreaga. Pentru a asigura durabilitatea acestora, trebuie sa vizitezi periodic cabinetul stomatologic, sa acorzi atentie igienei orale si sa mentii o stare de sanatate buna.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult