Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Implanturile dentare, reusite remarcabile ale medicinei stomatologice, atat la propriu, cat si la figurat!

Implanturile dentare, reusite remarcabile ale medicinei stomatologice, atat la propriu, cat si la figurat!

scris de Misu Andrei
72 afisari

Medicina dentara a cunoscut, in ultimele decenii, o dezvoltare fara precedent, devenind posibila rezolvarea unor probleme care, in trecut, le aduceau pacientilor atat durere fizica, cat si multe neajunsuri de ordin estetic si social.

Una dintre reusitele cele mai remarcabile este reprezentata, cu siguranta, de tratamentul cu implanturi dentare, capabile sa le redea o senzatie identica cu cea a dintilor naturali persoanelor care, indiferent de motiv, si-au pierdut unul sau mai multi dintii.

Beneficiile oferite de implanturi dentare

Un implant este o piesa realizata din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman, care tine loc de radacina a dintelui si poate sustine o lucrare fixa definitiva. Este recomandat tuturor persoanelor adulte, inclusiv seniorilor care au depasit varsta de 70, 80 de ani ori chiar mai mult.

Toti pacientii care au optat pentru aceasta solutie vorbesc despre faptul ca nici persoanele cu care interactioneaza si nici macar ei insisi nu observa vreo diferenta fata de dintii naturali. Implanturile se comporta, in toate privintele, la fel ca acestia.

Beneficiile pentru starea de sanatate sunt multiple. Sunt eliminate toate problemele asociate cu existenta unui spatiu gol in cavitatea bucala, precum migratia dentara ori tasarea osului maxilar si mandibular. Scade considerabil riscul de aparitie a cariilor sau de dezvoltare a bolii parodontale, iar digestia se desfasoara, din nou, in cele mai bune conditii.

Datorita tratamentului cu implanturi dentare, pacientii pot sa zambeasca din nou cu deplina incredere in sine. Exista efecte pozitive si in ceea ce priveste refacerea formei naturale a fetei si capacitatea de a pronunta corect fiecare sunet. In acest fel, inclusiv viata sociala cunoaste imbunatatiri semnificative.

Un alt avantaj major este reprezentat de faptul ca pacientii devin capabili sa se bucure, din nou, de gustul mancarurilor preferate. Dintii ficsi sustinuti de noile radacini le permit sa savureze orice specialitate culinara, indiferent de consistenta sau de temperatura la care este servita.

implanturi dentare

Tipuri de implanturi dentare

Pentru fiecare situatie in parte exista solutia potrivita, care va fi aleasa de medicul specialist, dupa ce evalueaza fiecare caz in parte. Cele mai frecvente sunt implanturile plasate direct in osul mandibular sau maxilar, capabile sa rezolve cu succes majoritatea cazurilor. O particularitate este reprezentata de implanturile zigomatice, cu o lungime superioara, care permite inserarea lor in osul pometelui, numit si os zigomatic. Interventia este una complexa, care necesita participarea unei intregi echipe de specialisti: anestezist, chirurg maxilo-facial, chirurg dento-alveolar si specialist in protetica dentara.

Implanturile subperiostale sunt plasate sub gingie, dar deasupra osului maxilarului, ele reprezentand o solutie pentru pacientii care nu au suficient os natural si nu doresc sa se supuna unei proceduri de marire osoasa pentru o reconstructie.

Pacientii care au pierdut toti dintii sau mai au doar cativa, cu indicatie de extractie, prefera asa-numitele implanturi dentare in aceeasi zi. Procedura permite plasarea unei coroane provizorii fixe in aceeasi zi cu operatia de inserare a implantului, pentru ca dupa o perioada sa fie montati dintii ficsi definitivi.

Astfel, medicul de specialitate gaseste tipul potrivit de implanturi dentare pentru fiecare pacient in parte, indiferent de varsta sau de problema cu care se confrunta. Milioane de oameni din intreaga lume si tot mai multi romani se bucura deja de aceasta reusita remarcabila a medicinei dentare!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult