Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate „L-am văzut pe diavol…”. Unii bolnavi de COVID-19 experimentează halucinații terifiante

„L-am văzut pe diavol…”. Unii bolnavi de COVID-19 experimentează halucinații terifiante

scris de Misu Andrei
143 afisari

Halucinații, confuzie și deliruri paranoide sau bizare sunt experiențe pe care mulți dintre pacienții infectați cu coronavirus le au în secțiile de terapie intensivă, se arată într-un material publicat de The New York Times.

Halucinațiile erau atât de reale încât, într-o noapte, și-a scos tubul de respirație al ventilatorului. Altă dată, a căzut de pe un scaun și a aterizat pe podeaua unității de terapie intensivă.În mare măsură, mulți pacienți cu coronavirus raportează experiențe similare. Numit delir intraspitalicesc, afecțiunea este răspândită la pacienții cu coronavirus de toate vârstele, fără deficiențe cognitive anterioare.

„A fost atât de real și am fost atât de speriată”, a declarat aceasta, după recuperare.

Bolnavii pot avea probleme pe termen lung, care duc la demență

Rapoartele cercetătorilor și cele din spitale arată că aproximativ două treimi din pacienții cu coronavirus internați la Terapie Intensivă au experimentat-o ​​în diverse moduri. Unii au „delir hiperactiv”, halucinații și agitații paranoide; unii au „delir ipoactiv”, viziuni interiorizate și confuzie, iar unii le au pe amândouă.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult