Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Locurile din școli unde copiii voștri pot intra în contact cu bacterii periculoase

Locurile din școli unde copiii voștri pot intra în contact cu bacterii periculoase

scris de Misu Andrei
71 Afisari

Școlile sunt medii pline de viață, unde copiii învață, interacționează și cresc împreună. Dar, în același timp, reprezintă și un teren fertil pentru răspândirea germenilor. În urma pandemiei COVID-19, interesul pentru igienă și sănătate în școli a crescut considerabil.Medici și specialiști de renume, precum Dr. S. Wesley Long și Dr. Anne Liu, ne oferă o perspectivă asupra locurilor din școli în care copiii se pot contamina cu bacterii și cum se pot proteja de infecții:

Foto: livescience.com

În ce locuri din școli se pot infecta copiii cu bacterii periculoase:

Mânerele ușilor: Cu toții am văzut sau am făcut asta – tuse în palmă, apoi deschiderea unei uși. Mânerele ușilor sunt, așadar, zone unde germenii sunt răspândiți prin atingere. Dr. Liu subliniază faptul că într-un mediu școlar aglomerat nu există suficient timp pentru ca virușii să fie inactivați, creând un ciclu continuu de contaminare, scrie Huffpost.com.

Sursele de apă: Sursele de apă pot ascunde o mulțime de microbi. Acestea sunt frecventate de nenumărate ori pe zi de diferiți elevi, care umplu sticle din care beau.

Tastatura și mouse-ul de calculator: Într-o eră digitală, tehnologia este omniprezentă în școli. Totuși, tastatura și mouse-ul pot deveni rapid suprafețe contaminate, mai ales dacă sunt folosite de mai mulți elevi.

Tăvițele de la cantină: Dacă farfuriile și paharele sunt spălate cu regularitate, aceeași regulă nu se aplică mereu tăvițelor din cantine. Acestea pot fi transportatoare excelente de germeni, fiind atinse zilnic de sute de elevi.

Băile: Contrar așteptărilor, băile sunt adesea mai curate decât ne-am imagina, datorită curățării frecvente. Totuși, mânerele ușilor de la băi rămân suprafețe problematice, dar și toaletele în sine.

Măsuri preventive pentru eliminarea contactului cu bacteriile

Virușii și bacteriile nu sunt limitate doar la suprafețe; ele pot fi, de asemenea, transmise prin aer. Tocmai de aceea, este esențial ca elevii și personalul școlar să poarte mască atunci când prezintă simptome și să respecte regulile de igienă.

„Desigur, atunci când ușile și ferestrele sunt închise toamna, iarna, atunci aerul transportă virușii”, a spus Dr. Anne Liu. „Și am văzut cât de transmisibile pot fi unele dintre aceste virusuri respiratorii”.

„Dacă un copil dezvoltă o infecție respiratorie și se pare că este mai mult decât o răceală ușoară, ar trebui cu siguranță să meargă la pediatru.”, a declarat Dr. Philip J. Landrigan, directorul Programului pentru Sănătate Publică Globală de la Boston College.

Spălarea mâinilor cu apă și săpun, în special înainte de mese, este o modalitate simplă și eficientă de a reduce răspândirea germenilor.

„Dezinfectantul de mâini nu ucide norovirusul, care este cea mai frecventă formă de gastroenterită sau boală diareică dobândită în comunitate.”, a spus Liu. „Spălarea mâinilor cu apă și săpun este cu adevărat necesară pentru a reduce norovirusul.”.

Vaccinarea reprezintă o altă linie de apărare vitală. Dr. Landrigan recomandă vaccinarea împotriva celor mai răspândite virusuri, precum COVID, viroze respiratori și gripă. În plus, completarea seriei obișnuite de vaccinuri din copilărie este, de asemenea, importantă.

În încheiere, sănătatea și igiena în școli depind de efortul comun al elevilor, profesorilor, personalului școlar și părinților. Prin respectarea măsurilor de igienă, conștientizarea riscurilor și luarea de precauții, putem contribui la crearea unui mediu școlar sănătos și sigur pentru toți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS