Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Medicii au salvat viaţa unui bebeluş cu tumoră cerebrală

Medicii au salvat viaţa unui bebeluş cu tumoră cerebrală

scris de Cristi Stefan
329 Afisari

O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi a reuşit să extirpe o formaţiune tumorală cerebrală de trei centimetri de la un bebeluș.

„Un copil de trei luni s-a adresat clinicii noastre pentru un sindrom de hipertensiune intracraniană, datorată existenţei unei tumori care bloca scurgerea fiziologică a lichidului cefalorahidian, care curgea în canalul spinal. A fost o provocare pentru echipa medicală, volumul de sânge al copilului fiind destul de mic, reprezintă 20% din greutatea acestuia, ceea ce înseamnă că avea în jur de 700 de mililitri de sânge. Împreună cu echipa medicală, am reuşit să scoatem în integralitate această tumoră (neuroblastom – n. red). Pot să vă spun că acest copil ne-a ajutat enorm prin dorinţa lui de a trăi. Este ca şi cum s-ar fi operat singur. După ce am deschis calea anatomică către leziune, această tumoră parcă a ieşit singură” , a declarat managerul spitalului, dr. Lucian Eva, coordonatorul echipei medicale care a efectuat intervenţia chirurgicală.

„Copiii sunt o minune, sunt o minune în viaţa părinţilor. Acest copil este un luptător şi mă bucur că am participat la salvarea vieţii sale”, a adăugat medicul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS