Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Medicii chinezi au descoperit în creierul unei fetițe embrionul fratelui ei geamăn

Medicii chinezi au descoperit în creierul unei fetițe embrionul fratelui ei geamăn

scris de Misu Andrei
149 Afisari

Medicii chinezi au făcut o descoperire stranie când o fetiță a venit la un control. În creierul ei se dezvoltase embrionul a ceea ce ar fi trebuit să fie fratele ei geamăn.

Cazul copilei a fost detaliat într-un stubiu publicat în  în revista medicală Neurology, relatează The Independent.

Studiul publicat în decembrie 2022 a dezvăluit că fetița a fost adusă la spital după ce a prezentat probleme cu funcțiile motorii și avea capul mărit.Medicii din Shanghai, China au descoperit că embrionul geamănului nenăscut se dezvoltase în creierul copilului gazdă.

„Un fetus-in-fetu intraventricular, un geamăn malformat, a fost identificat la o fetiță în vârstă de un an cu întârziere motorie și circumferință mărită a capului”, se arată în studiu.

Fetusul-in-fetu, numit uneori geamăn parazit, apare atunci când gemenii sunt lipiți în uter, dar numai unul dintre ei continuă să se dezvolte.

Potrivit unui raport publicat în IFL Science, astfel de cazuri de fetus-in-fetu apar în timpul etapelor foarte timpurii ale sarcinii, atunci când grupul de celule care se divid realizate de un ovul fertilizat, numit blastocist, nu reușesc să se separe în mod corespunzător. Ca urmare, unul dintre embrionii timpurii devine învelit de celălalt.

Deși astfel de cazuri sunt rare, ele au fost descoperite și mai devreme. În 1997, un făt a fost descoperit în abdomenul unui adolescent egiptean, unde a stat 16 ani.

În noiembrie anul trecut, medicii din Ranchi, în statul indian Jharkhand, au extras opt embrioni din stomacul unei fetițe de 21 de zile. Medicii au declarat că dimensiunea fetușilor era cuprinsă între 3 și 5 cm și că aceștia erau așezați în interiorul unui chist din abdomen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS