Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Mihai Craiu: Dozele de vaccin anti-COVID pentru copiii de la 5 la 11 ani sunt de trei ori mai mici decât cele pentru adolescenți

Mihai Craiu: Dozele de vaccin anti-COVID pentru copiii de la 5 la 11 ani sunt de trei ori mai mici decât cele pentru adolescenți

scris de Misu Andrei
84 afisari

Dozele de vaccin anti-COVID pentru copiii cu vârsta între 5 si 11 ani sunt de trei ori mai mici decât cele destinate adolescenților. Asta face ca și eventualele efecte adverse să fie diminuate. 

 

Este unul dintre motivele care ar trebui să îi încurajeze pe părinți să își vaccineze copiii, spun medicii pediatri.

„Ne aflăm în fața unui vaccin dedicat copiilor, a fost studiat special pentru copii, într-o doză de trei ori mai mică decât doza de adolescenți și într-un volum mai mic de 0,2ml, deci pot să îi asigur că nu vor simți aproape nimic.

Vor experimenta copiii domniilor lor aceleași efecte adverse pe care le-au avut la alte vaccinuri pe care le-au făcut când erau mai mici.

Din experiența cu alte vaccinuri, de-a lungul anilor, li se spune copiilor că nu se va întâmpla nimic, că merg pentru un consult. Trebuie să le spunem onest că vor merge la spital și că vaccinul nu este o chestie de pedeapsă sau vreo conotație negativă, pur și simplu să-i facă super-eroi în fața super-microbului care poate să le viziteze corpul”, a declarat medicul pediatru Mihai Craiu.

2.841 de copii cu vârste între 5 şi 11 ani au fost programaţi în platforma naţională de vaccinare anti-COVID în perioada 13 – 20 ianuarie, a declarat, joi medicul Valeriu Gheorghiță.

Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie, a afirmat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS