Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că până joi un număr de 64 de elevi din Bucureşti erau confirmaţi cu noul coronavirus.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că până joi un număr de 64 de elevi din Bucureşti erau confirmaţi cu noul coronavirus.

scris de Misu Andrei
94 afisari

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că până joi, la ora 18.00, un număr de 64 de elevi din Bucureşti erau confirmaţi cu noul coronavirus.

„64 de elevi la nivelul zilei de ieri, la ora 18.00, în Bucureşti”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu vineri, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”.

Ministerul Educaţiei informa joi că 244 de elevi şi 329 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ din toată ţara au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus în perioada 8 – 11 februarie, prima săptămână de şcoală a semestrului al II-lea.

Sursa citată preciza într-un comunicat de presă că 171 de clase aveau activitatea suspendată.

„Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele patru zile de la debutul semestrului II (un caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există opt judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de SARS-CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii”, menţiona Ministerul Educaţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult