Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Ministrul Sănătăţii: La 43% rată de vaccinare, România nu are cum să scape

Ministrul Sănătăţii: La 43% rată de vaccinare, România nu are cum să scape

scris de Misu Andrei
112 Afisari

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat miercuri seara, la Digi24, că este imposibil ca România să nu se confrunte și cu un al cincilea val al pandemiei, având în vedere rata scăzută de vaccinare anti-COVID în rândul populaţiei de peste 12 ani. „Chiar dacă acest val patru se va termina cândva, noi vom fi expuși în continuare”, a atenționat ministrul, făcând apel la vaccinare.

UDMR vrea Ministerul Sănătăţii pentru Cseke Attila

(foto: arq.ro)

„Numărul de infectări scade, se vede din cifre, dar asta nu înseamnă că scade presiunea pe spitale. Din păcate, numărul deceselor este în continuare ridicat și încă o perioadă probabil că așa va rămâne. Chiar dacă, de exemplu, astăzi, față de săptămâna trecută avem cu aproape 4.000 de cazuri mai puțin, asta nu se vede pe partea de decese.

Încă nu am ajuns la situația în care în spital, pe partea de ATI, să avem deja un număr de locuri suficiente să putem transfera pacienți dintr-un județ în altul. În continuare presiunea va fi uriașă, acest val patru cu siguranță nu a trecut și mesajul nu poate fi acela că ne putem relaxa cu toții și nu avem nimic de făcut.

Nu vreau să sperii pe nimeni, dar astăzi suntem la 43% rată de vaccinare pentru cei de peste 12 ani, cu această rată de vaccinare, care o să mai crească, evident, suntem clar expuși unui viitor val pandemic. Vedem ce se întâmplă în Europa, în țările cu o rată de vaccinare de 70%-80% și chiar și mai mult. Atâta timp cât acest virus are unde circula, este o chestiune foarte simplă: chiar dacă acest val patru se va termina cândva, noi vom fi expuși în continuare.

Mesajul nostru în continuare este acela de vaccinare. Din ceea ce vedem astăzi și ce vedem în Occident, putem trage niște concluzii. Se pare că toți vom fi imunizați, într-un fel sau altul. Sunt două soluții posibile: una naturală, din punctul nostru de vedere nedorită, pentru că această imunizare naturală obținută după trecerea prin boală este total imprevizibilă, iar cealaltă soluție, mai convenabilă și corectă din punct de vedere medical este cea a vaccinării. Să alegem această cale.

Țin să amintesc tuturor că la primul val pandemic, pe la sfârșit, ne-am minunat că o să fie și valul doi. După valul doi au venit și valurile trei și patru. Noi putem să ne punem speranțe foarte sincer că o să se termine odată cu valul patru, dar eu spun că nu o să se termine în România. La 43% rata de vaccinare nu are cum, nici la 50%, nici la 60%. Noi trebuie să creștem în continuare, într-un ritm mult mai accelerat decât avem astăzi”.

1 comentariu

Stefan 12-11-2021 - 10:21

Medicul veterinar, fara referinte Cseke dupa ce a inchis in anul 2012 in numar de 67 de spitale * Boc, Basecu are tupeu prostului ! Azi, 12 Noiembrie 2021 in Germania unde s-au vaccinat 70% au fost inregistrati un nr de 51 000 de infectati intr-o singura zi . .Veti spune ca nu au multe decese Inainte de pandemie mortalitatea in Ge4man8a era 8 la 1 000…..in Romania era de 13 la 1.000…..Preventia, profilaxia sunt ZERO in Romania . La Capitolul foloase necuvenite Spitalul romanesc arata groaznic !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult