Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Moderna, al doilea vaccin anti-Covid eficient pentru copii și adolescenți

Moderna, al doilea vaccin anti-Covid eficient pentru copii și adolescenți

scris de Misu Andrei
107 afisari

Moderna devine al doilea producător de vaccin anti-COVID-19, după Pfizer/BioNTech, care anunţă rezultate pozitive ale testelor în cazul populaţiei tinere, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani. Studiile ambelor companii sugerează că imunizarea în masă a şcolarilor ar putea fi posibilă începând de anul acesta.

Vaccinarea în masă a copiilor împotriva COVID-19 este din ce în ce mai aproape, deoarece Moderna a devenit cel de-al doilea producător care a a demonstrat că vaccinul său poate opri transmiterea virusului la persoanele cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, relatează The Guardian, citat de Mediafax.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a primit deja aprobarea de urgenţă pentru adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în Statele Unite, după ce studiile sale au demonstrat o eficacitate mai bună decât în cazul categoriei de vârstă 16-25 ani. Acum a început un nou studiu pentru copiii mici, de la şase luni la 11 ani.

Rezultatele ambelor companii sugerează că imunizarea în masă a şcolarilor ar putea fi posibilă anul acesta, începând din Statele Unite, ceea ce, teoretic, ar putea pune capăt anxietăţii părinţilor, elevilor şi profesorilor şi ar permite şcolilor să funcţioneze normal.

Pfizer a solicitat autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în Europa la sfârşitul lunii aprilie, mai scrie The Guardian.

AstraZeneca a început primul studiu care utilizează un vaccin anti-COVID-19, în februarie, cu scopul de a înscrie 300 de voluntari cu vârsta cuprinsă între şase şi 18 ani, în patru locaţii din Londra, Oxford, Bristol şi Southampton.

Studiul efectuat de Moderna ar arăta eficiență de 100% a vaccinului în cazul tinerilor

La fel ca Pfizer, Moderna spune că vaccinul său a fost 100% eficient în studiile realizate în cazul tinerilor. Într-un studiu efectuat pe 3.700 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, nu au existat cazuri simptomatice de COVID-19 în rândul celor care au primit două doze de vaccin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult